Zabava

Tamara Todevska progovorila o pobjedi Holandije i namještanju na Evroviziji

Pjevačica Tamara Todevska zauzela je osmo mjesto na ovogodišnjoj Evroviziji i time ostvarila najbolji plasman za svoju državu u dosadašnjem učešću na prestižnom muzičkom takmičenju.
Tamara Todevska progovorila o pobjedi Holandije i namještanju na Evroviziji
Portal AnalitikaIzvor

Do samog kraja je bilo neizvjesno da li će pobjedu na ovogodišnjem izboru za pjesmu Evrovizije odnijeti Sjeverna Makedoniju, koju je predstavljala Tamara Todevska, inače rođena sestra Tijane Dapčević. Tamara Todevska je oduševila čitavu Evropu svojim nastupom, a nakon glasanja stručnog žirija našla se na drugom mjijestu u finalu Evrovizije. Zatim su uslijedili glasovi publike, te je u konačnom zbiru Sjeverna Makedonija završila na osmom mjestu, dok je pobjedu odnijela Holandija.


- Ponosna sam na sve što smo uradili. Ovo je timski uspjeh. Tri mjeseca smo mukotrpno radili i stvarno smo svi vjerovali u uspjeh. Ovo je bilo iskustvo koje nikad neću zaboraviti - rekla je Tamara na početku razgovora za “Blic”.

tamara-2

Tokom glasanja publike Tamara je završila na osmom mjestu iako je pre toga bila druga, na pitanje da li je nezadovoljna ovakvim načinom glasanja, kaže:

- Naravno da ne. Ja se stvarno osjećam kao da smo pobijedili. Ovo je naš najveći uspjeh na Evrosongu. Prvo finale nakon sedam godina i prvi put smo u top deset. Jako sam ponosna i na sebe i na ljude koju su radili sa mnom.

Mnogim gledaocima nije bilo jasno kako su raspoređeni glasovi publike, kao i da je takmičenje namješteno, ali Tamara ne smatra da je tako.

- Shvatam glasanje, ali više mi nije važno. Osećam se kao da smo pobijedili. Ne vjerujem da je takmičenje namješteno. Mislim da je svako ko pobijedi zaslužio pobjedu. Jako mi se sviđa “Arcade” i mislim da je Holandija zaslužila pobjedu.

 

 

Portal Analitika