Crna hronika

Hapšenja u Rožajama: Kod maloljetnika pronađena droga

Policija je u Rožajama uhapsila četiri osobe zbog krivičnih djela i prekršaja iz oblasti zloupotrebe opojnih droga
Hapšenja u Rožajama: Kod maloljetnika pronađena droga
Portal AnalitikaIzvor

Kako se navodi u saopštenju, u raciji u jednom ugostiteljskom objektu policija je pronašla marihuanu. 

"Naime, službenici Odjeljenja bezbjednosti Rožaje su u jednom ugostiteljskom objektu izvršili raciju i pretresom kod maloljetnog I.Š. (17) iz Rožaja pronašli zamotuljak sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana. On se nalazio u društvu sa A.K. (17) i Dž.M. (20), obojica iz Rožaja. Kriminalističkom obradom policijski službenici su došli do sumnje da je I.Š. opojnu drogu kupio od A.P. (22) iz Rožaja a da je nakon toga sa svojim drugom Dž.M. otišao u školsko dvorište srednje škole gdje ih je čekao A.K. i gdje su, kako se sumnja, konzumirali opojnu drogu.

A.P, za kojeg se sumnja da je maloljetnom I.Š. prodao opojnu drogu, je odmah lociran i priveden u službene prostorije OB Rožaje. On je policijskim službenicima predao još osam zamotuljaka sa sadržajem biljne materije za koju se sumnja da je marihuana težine oko 18 grama. Zamotuljci su, kako se sumnja, bili pripremljeni za tzv. uličnu prodaju opojne droge", navodi se u saopštenju policije. 

A.P. je lišen slobode zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga dok je I.Š.uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga.

A.K. i Dž.M. su uhapšeni zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga. Svi su privedeni nadležnim tužiocima i sudijama za prekršaje.

Portal Analitika