Crna hronika

Monah Neofit pred sudom 24. maja

U podgoričkom Višem sudu za 24. maj zakazana je provjera optužnice svešteniku Goranu Kimpanovu, osumnjičenom za izazivanje brodske nesreće u kojoj su život izgubile četiri osobe.
Monah Neofit pred sudom 24. maja
Portal AnalitikaIzvor

On se sumnjiči da je počinio teško djelo protiv opšte sigurnosti kada je vozio barku koja se početkom februara ove godine, usled nevremena, prevrnula na Skadarskom jezeru. Sveštenik je u međuvremenu izašao iz istražnog zatvora u kojem je bio od 6. februara.

U nesreći kod Manastira Vranjina, na Skadarskom jezeru, utopile su se četiri osobe kada se brodić sa više lica prevrnuo usled jakih talasa.

Trudnica Jana Kumburović, njen suprug Ratko i njihova dvanaestodišnja kćerka utopili su se, a talasi su u smrt odnijeli i njihovog prijatelja, Podgoričanina Darka Vujoševića, koji je pokušao da spasi Kumburoviće.

Oni su se čamcem Mitropolije crnogorsko-primorske vraćali ka obali, a prevozio ih je monah manastira Vranjina Goran Kimpanov (43) iz Zrenjanina, svešteničkog imena Teofit, koji je uhapšen nakon tragedije koja se dogodila.

U trenutku nesreće počelo je nevrijeme i veliki talasi su potopili čamac.

Jedan od putnika u čamcu je ispričao da su prilikom potapanja čamca svi počeli da plivaju, a da su žena i muškarac stradali kada su pokušali da spase dijete, kao i muškarac koji je pokušao da im pomogne.

Monah Neofit je na saslušanju kod tužioca izjavio da nije znao da nailazi oluja, te da mu nije bila namjera da ugrozi bilo čiji život. Kazao je i da mu je neizmjerno žao zbog tragedije koja se dogodila, posebno zbog činjenice što se radi o njegovim prijateljima. 
 

Portal Analitika