Svijet

Štrahe podnio ostavku, Kurc prelomio – neće dalje sa FPO

Austrijski kancelar i lider Narodne partije (OVP) Sebastijan Kurc prelomio je i namjerava da objavi kraj koalicije s desničarskom Slobodarskom partijom (FPO), tvrdi bečka TV "Oe24". Austrijski vicekancelar i lider desničarske Slobodarske partije (FPO) Hajnc Kristijan Štrahe podnio je danas ostavku na mjesto vicekancelara, a sjutra će, prema navodima, podnijeti ostavku i sa čela stranke koja je glavni koalicioni partner vladajuće partije kancelara Kurca.
Foto: AP
Foto: AP
RTS/BlicIzvor

Bečka Oe24Ta pozivajući se na krugove u OVP, navodi da je apsolutna većina članova Predsjedništva stranke, kao i Kurc, za prekid saradnje sa FPO.

Sebastijan Kurc nema više povjerenje u koalicionog partnera, navodi televizija, dodajući da će to saopštiti i danas tokom dana.

Ova informacija je objavljena u trenutku dok su Kurc i lider FPO Hajnc-Kristijan Štrahe razgovarali u sjedištu vlade o video-snimku koji se se sinoć pojavio u javnosti, a na kojem se vidi kako lider FPO nudi navodnoj nećaki jednog ruskog milijardera državne poslove u zamjenu za finansijsku podršku njegove stranke u julu 2017. godine.

Portal Analitika