Kultura

Vino iz tetrapaka

Koncept „dok alkohol teče, tajne se otkrivaju, sredovječne prijateljice upadaju u krizu i pobjeđuje je“ - nije loš, ali ne funkcioniše zbog iznenađujuće neinspirativnog scenarija i režije
Foto: imdb.com
Foto: imdb.com
Objektiv/PobjedaIzvor

Malo je žena sinonim za dobru komediju kao što je to Ejmi Poler. Jedna od najvećih zvijezda TV genijalština „Saturday Night Live“ i „Parks and Recreation“ odglumila je i napisala neke od najboljih ženskih likova naoružanih girl power sarkazmom i ustoličila Galentine's Day - praznik najboljih prijateljica koji se slavi dan prije tog nebitnog Valentinovog!

Kako onda ne očekivati beskrajno mnogo od Netfliksove gal pal komedije „Wine Country“ u kojoj Poler ne samo što igra jednu od glavnih uloga, već ju je i režirala?

Nažalost, Netfliksovi korisnici bi trebalo da očekuju ni mali dio uživancije koji su ranije imali sa dijelom „SNL“ ekipe - Poler, Rejčel Drač, Polom Pel, Majom Rudolf, Anom Gastijer, Emili Spajvi i Tinom Fej.

„Wine Country“, koji se vrti oko proslave 50. rođendana jedne od šest prijateljica sa ogromnim problemima– traje 103 minuta, a ostavlja utisak kao da su u pitanju sati. Scenario Spajvi i Liz Kakavski, takođe članice „SNL“ tima, filovan je forama toliko forsiranim i loše tempiranim, da film ima ukus bljutaviji od Neksanovog ili vina iz tetrapaka.

Koncept „dok vino teče, tajne se otkrivaju, sredovječne prijateljice upadaju u krizu i izlaze iz nje pobjedonosne“ nije loš, ali ne funkcioniše zbog iznenađujuće neinspirativnog scenarija i „mrtve“ režije. „Wine Country“ je preusporen za komediju koja bi trebalo da pokaže da njegove glavne junakinje imaju još mnogo energije, uprkos tome što ulaze u šestu deceniju.

Šteta. Bilo bi bolje da je Poler snimila dokumentarac o sebi i ekipi, nego ovakav film.

M. I.

Ocjena: 3/10

Portal Analitika