Region

„Doživio sam da čitam svoju umrlicu“

Društvenim mrežama širi se umrlica s likom i imenom bivšeg fudbalskog trenera Miroslava Ćira Blaževića.
„Doživio sam da čitam svoju umrlicu“
Portal AnalitikaIzvor

Blažević je “dobio” umrlicu nakon što je objavio da je snimio predizborni spot u znak podrške Samostalnoj demokratskoj stranci Srba u Hrvatskoj i Miloradu Pupovcu.

Kako je prenio hrvatski portal Indeks, na “umrlici” piše: “Svim prijateljima, rođacima i poznanicima javljamo da nas je 15. svibnja 2019. godine kada je zauvijek napustio naš trener svih trenera”.

Da je upravo Ćirova podrška Pupovcu nekoga motivisala da mu izradi lažnu umrlicu svjedoči i to što je kao datum smrti stavljen upravo 15. maj, kada je objavljeno da se Ćiro uključio u kampanju SDSS.

U lažnoj umrlici najavljena je čak i sahrana Blaževiću za 18. maj u 16 sati na zagrebačkom Mirogoju, a kao ožalošćeni su navedeni “Milorad Pupovac s članstvom SDSS-a, Andrej Plenković (Anemični), Gordan Jandroković (Njonjo) itd”.

Upitan da li zna ko je osmislio ovu morbidnu umrlicu, Blažević je rekao: “Zahvalan sam mu, ko god je to napisao. Ja sam živ, a on napravio umrlicu i ja je čitam. Nema puno ljudi tu privilegiju. Napiši da sam mu zahvalan”, rekao je kroz smijeh Blažević.

Potom je objasnio zašto se uopšte odlučio na podršku SDSS.

“Samo za dobrobit naroda kojem pripadam i kojeg volim, znam da samo tolerancija, razumijevanje i dijalog može spriječiti ono najgore kroz što smo prošli. Moramo imati toleranciju za one druge vjeroispovijesti. A i Pupovac se ne treba previše buniti jer ima priliku da kaže u saboru sve što misli, za razliku od Hrvata u Srbiji koji nemaju tolku priliku”, rekao je Blažević.

Ponovio je da Srbi, koji žive u Hrvatskoj nisu drugačiji od Hrvata i da bi odnos dvaju naroda trebalo da bude civilizovan.

“Oni su isti kao mi. Najvažnije je da običan puk ima jedan civilizovan odnos. Ne znam zašto to ne bi bilo tako, kad pogledam istoriju Francuza i Njemaca, danas su u prijateljskom odnosu, a imali su sve razloge da se mrze”, naveo je i istakao da Srbi, kako je kazao, moraju da vide prijateljstvo Hrvata i našu dobronamjernost prema njima.

Blažević je ukazao da kojim slučajem nije pravi, dokazani Hrvat, ne bi se, ističe, usudio tako da interveniše.

Htio je, kaže, da upozori sve Hrvate da treba da imaju toleranciju i razumijevanje za one koji su hendikepirani na neki način u društvu.

“Oni moraju da vide naše prijateljstvo i našu dobronamjernost prema njima. Tako se stvara naš kredibilitet kao nacije. Mi imamo svoju domovinu, uspostavimo jedan odnos susjedski, dobronamjerni. I da živimo u miru”, naveo je Blažević u izjavi za Indeks.

Portal Analitika