Abiznis

Svjetski dan telekomunikacija 2019.

Savez radio-amatera i Ministarstvo ekonomije, tradicionalno, su i ove godine obilježili 17. maj Svjetski dan telekomunikacija i informacinog društva. 
Svjetski dan telekomunikacija 2019.
Portal AnalitikaIzvor

Svečanost je održana u prostorijama radio kluba „Podgorica” gdje je organizovana izložba učila, edukativnih kompleta iz oblasti elektronike, telekomunuikacija, mikrokontrolera, robotike kao i opreme za satelitske radio komunikacije i foto i video prezentacija sa akativnosti u kojima su učestvovali mladi, a tiču se satelitskih radio komunikacija.

p1550292

Izložbu je otvorio gospodin Milan Srzentić, državni sekretar Ministarstva ekonomije, a prisutne je ispred Saveza pozdravio Đuro Vučinić, potpredsjednik Saveza. Proslavi su prisustvovali predstavnici Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost EKIP, predstavnici Vojske Crne Gore, Agencije za elektronske medije AEM, kao i brojni prijatelji i simpatizeri radio-amatera.

p1550304

Ove godine u gostima su nam bili učenici OŠ „Đoko Prelević” iz Kuča, kojima su članovi Saveza radio-amatera prezentovali radio-amaterske aktivnosti (održavanje radio amaterskih veza, sportsko tehničke discipline Amaterska radio goniometrija ARDF, sekcije iz oblasti elektronike, robotike i mikrokontrolera ...). Nakon prezentacije u radio klubu učenici su posjetili kontrolno mjerni toranj Agencije za elektroske komunikacije i poštansku djelatnost EKIP na Dajbabskoj gori.   
 

Portal Analitika