Crna hronika

Kandidati Lazović, Đurović, Tomčić i Spičanović

Bivši službenik Agencije za nacionalnu bezbjednost Zoran Lazović, načelnik barske policije Drago Spičanović, rukovodilac Interpola NCB Podgorica Dejan Đurović i direktor Forenzičkog centra Danilovgrad Zoran Tomčić prijavili su se na konkurs za pomoćnike direktora Uprave policije Veselina Veljovića.
Kandidati Lazović, Đurović, Tomčić i Spičanović
PobjedaIzvor

Kako saznaje Pobjeda, Lazović je konkurisao za mjesto rukovodioca sektora Specijalni odsjek za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, dok je Đurović jedini kandidat za direktora Uprave za sprečavanje pranja novca i finansiranja terorizma, a Spičanović rukovodilac Sektora za ljudske resurse, finansiranje i tehničku podršku. 
Tomčić je predao dokumenta za mjesto rukovodioca Posebne jedinice i Specijalne antiterorističke jedinice. Ukoliko bude prihvaćena kandidatura, u nadležnosti Lazovića će biti i Specijalni policijski tim, čiji je rukovodilac Dragan Radonjić.
 Lazović je bio dugogodišnji službenik Agencije za nacionalnu bezbjednost, a Đurović rukovodilac NCB Interpol Podgorica. Spičanović je prvi čovjek barske policije, koji je naslijedio Miloša Radulovića, koji je sada na čelu SAJ-a. Tomčić je direktor Forenzičkog centra Danilovgrad. Konkurs je objavljen nakon što su poslije izdvajanja Uprave policije iz Ministarstva unutrašnjih poslova, pored četiri postojeća pomoćnika direktora, formirana još četiri sektora, kojima će rukovoditi pomoćnici direktora policije. Konkurs za četiri pomoćnika direktora Uprave polcije Veselina Veljovića trajao je od 26. aprila do 16. maja.
Direktor policije Veselin Veljović imao je četiri pomoćnika
– Enisa Bakovića koji je na čelu kriminalističke policije, Iliju Janjušvića za Sektor policije opšte nadležnosti, Veska Damjanovića za Sektor granične policije i Dragana Blagojevića za Sektor obezbjeđenje ličnosti i objekata.

Portal Analitika