Tenis

Đoković i Nadal lako do četvrtfinala

Novak Đoković i Rafeal Nadal su se plasirali u četvrtfinale mastersa u Rimu, pošto su večeras lako i ubjedljivo pobijedili Njemca Filipa Kolšrajbera 6:3, 6:0, odnosno Nikoloza Basilašvilija iz Gruzije 6:1, 6:0.
Đoković i Nadal lako do četvrtfinala
Sportski portali Izvor

Nakon što je u drugom kolu nadigrao Denisa Šapovalova, najbolji teniser svijeta upisao još jednu pobjedu i istom danu i to poslije svega 62 minuta igre.

Đoković je već u drugom gemu meča napravio brejk, potom je poveo sa 3:0 i upravo je s razlikom od tri gema i okončao prvi set.

Kolšrajber u drugom setu nije imao rješenje za Đokovića, pretrpio je tri brejka i set izgubio bez ijednog osvojenog gema.

Naredni protivnik Đokoviću biće Argentinac Huan Martin del Potro koji je u osmini finala bio bolji od Norvežanina Kaspera Ruda sa 6:4, 6:4.

Đoković i Del Potro su do sada odigrali 19 mečeva, a srpski teniser vodi sa 15:4.

Nadal je do pobjede i plasmana u četvrtfinale stigao poslije 62 minuta igre.

Španac je istim rezultatom ranije danas pobijedio i Francuza Žeremija Šardija.

Nadal će se za plasman u polufinale boriti sa zemljakom Fernandom Verdaskom, koji je danas prvo eliminisao Dominika Tima, a kasnije i Karena Hačanova.

Predstojeće četvrtfinale biće 20. meč Nadala i Verdaska, a drugi teniser svijeta vodi sa 16:3.

U četvrfinale se plasirao i Japanac Kei Nišikori, koji je u tri seta bio bolji od Njemca Jana Lenarda Štrufa. Njegov naredni protivnik biće Argentinac Dijego Švarcman.

Portal Analitika