Crna hronika

Oduzeli uređaje za snimanje, skladištenje snimaka, telefone i vozilo

Barska policija je od S.B. i N.S. pripadnika jedne organizovane kriminalne grupe, oduzela uređaj za skladištenje video materijala i dva mobilna telefona koje su ova lica koristila za snimanje i čuvanje materijala odnosnoi za komunikaciju putem aplikacije. Od njih je oduzeto i vozilo. 
Oduzeli uređaje za snimanje, skladištenje snimaka, telefone i vozilo
Portal AnalitikaIzvor

''Službenici CB Bar su, u cilju sprječavanja eskalacije sukoba zaraćenih kriminalnih grupa na području Opštine Bar, kao i izvršenja teških krivičnih dijela protiv života i tijela, izvršili kontrolu dva bezbjdnosno interesantna lica iz Kotora i od ovih lica oduzeli dva mobilna telefona sa instaliranim programskim aplikacijama za međusobnu komunikaciju kao i komunikaciju sa drugim povezanim licima. 

Nakon toga pribavljena je naredba od nadležnog suda na osnovu koje je izvršen pretres vozila koje su koristila ova lica a u čijem je prtljažniku pronađen tzv. štek u kojem se nalazio elektronski uređaj za skladištenje snimljenog video materijala sa pripadajućim ruterom koji je povezan sa internetom u cilju emitovanja i daljinskog očitavanja snimaka, dok je daljim pregledom ustanovljeno da je ovaj uređaj kablovski povezan sa dvije kamere visoke rezolucije koje su bile sakrivene u krovnim nosačima kofer tregera koje su snimale prednju i zadnju regiju vozila'', saopšteno je iz Uprave policije.

Navedeno vozilo kao i pronađeni uređaji su privremeno oduzeti od ovih lica radi vještačenja, dok je o predmetnom događaju obaviješten nadležni tužilac radi kvalifikacije ovog događaja. 

Portal Analitika