Fudbal

Savićević: Utakmica protiv kosovske selekcije kao svaka druga

Predstojeći meč u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. u kojem će Crna Gora u Podgorici dočekati kosovsku selekciju, je utakmica kao i svaka druga, izjavio je predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG) Dejan Savićević.
Foto: FSCG
Foto: FSCG
Portal AnalitikaIzvor

"Očekujem da se svi ponašaju kao i na svaku drugu himnu, nema tu specijalnog ponašanja, to je utakmica kao i svaka druga", rekao je Savićević Tanjugu u Beču, gdje je učestvovao u prezentaciji Crne Gore u organizaciji mreže za razvoj biznisa u jugoistočnoj Evropi (SEEBDN) i bečkog dnevnika "Prese", na spekulacije kako bi se mogli ponašati tokom intoniranja himne Kosova reprezentativci Crne Gore porijeklom iz Srbije.

Dodao je da će se i on i selektor Ljubiša Tumbaković truditi da ta utakmica nema nikakav specijalni značaj u odnosu na druge.

"Odigraćemo kako najbolje umijemo, da probamo da osvojimo tri boda i zadržimo šanse za drugo mjesto u grupi", rekao je Savićević. On je naveo da će najteže će biti upravo igračima i stručnom štabu da pripremi utakmicu i motiviše igrače.

Utakmica se igra 7. juna u Podgorici pred praznim tribinama, jer je Disciplinska komisija UEFA kaznila FSCG jednom utakmicom igranja bez prisustva navijača, zbog incidenata na kvalifikacionom meču sa Engleskom.

Savićević smatra da je kazna previsoka i da je nisu zaslužili jer Crna Gora, ističe, nije rasistička država.

"Ali, desilo se da jedna grupica od sedam-osam ljudi uradi ono što nisu smjeli da urade i mi smo dobili drastičnu kaznu koju nismo zaslužili i koju ćemo vjerovatno morati da odradimo protiv Kosova. Napisali smo žalbu, ali nisam siguran da će nam ona biti usvojena", rekao je Savićević.

U tom smislu, naveo je da će utakmica biti teška sa sportskog aspekta, a da će na organizacionom planu biti manje posla, nego da se utakmica igra pred publikom.

"Lično, žao mi je što igrači neće imati podršku na toj utakmici, ali tako se desilo i to moramo da prihvatimo", rekao je Savićević.

Portal Analitika