Društvo

Druga regionalna Cyber security konferencija sjutra u PG

Ministarka javne uprave, Suzana Pribilović otvoriće Drugu regionalnu Cyber Security konferenciju u petak, 17. maja 2019. godine, u koorganizaciji Vision Event-a i NVO Secure, pod pokroviteljstvom Ministarstva javne uprave Crne Gore u Podgorici.
Druga regionalna Cyber security konferencija sjutra u PG
Portal AnalitikaIzvor

U uvodnom dijelu govoriće i Dragan Pejanović, državni sekretar i nacionalni koordinator za NATO i ambasadorka Izraela, Alone Fisher-Kamm.

Konferencija će se održati u hotelu CentreVille, s početkom u 10 časova.

Centralna tema konferencije je “Jačanje nacionalne sajber bezbjednosti u kontekstu suprotstavljanja hibridnim prijetnjama na bazi uspostavljenih standarda NATO i EU na globalnom nivou".

Eksperti iz oblasti sajber bezbjednosti iz Crne Gore, Evrope i svijeta govoriće o najnovijim izazovima, prijetnjama i načinima na koje se mogu izvršiti sajber napadi u svim poslovnim sistemima, o ulogama, odgovornostima i dostignućima vlada i državnih institucija u uspostavljanju bezbjednog sajber okruženja.

Na konferenciji će biti riječi o značaju i načinima jačanja nacionalne sajber bezbjednosti kroz međunarodnu saradnju, kao i na teme savremenih rješenja u cilju zaštite od sajber napada i hibridnih prijetnji.

Druga regionalna Cyber Security konferencija (www.cybersecurityconference.me) okupiće oko 150 učesnika iz Crne Gore, regiona i Evrope iz institucija i organizacija, ICT odsjeke, ljudi zaduženi za sajber bezbjednost u korporacijama, državnoj upravi, međunarodnim organizacijama, misije, ambasade, finansijske institucije (banke, osiguravajuća društva) telekomunikacione, revizorske i IT kompanije.

Portal Analitika