Svijet

Njemački mediji: Jedan od ubijenih Crnogoraca bio doušnik njemačke policije?

Jedan od dvojice ubijenih muškaraca u mafijaškom obračunu u Njemačkoj navodno je bio doušnik Savezne kancelarije kriminalističke policije Njemačke, zbog čega je upravo ova policija preuzela istragu, pišu tamošnji mediji.
Njemački mediji: Jedan od ubijenih Crnogoraca bio doušnik njemačke policije?
BlicIzvor

Od kada je u njemačkom gradu Forst u pokrajini Brandenburg došlo do dvostrukog ubistva i ranjavanja crnogorskih i srpskih državljana, u medijima su se pojavile mnogobrojne teorije o tome šta bi mogao da bude motiv ubistva - da je riječ o nastavku rata crnogorskih kriminalni grupa koje su u sukobu godinama, da je meta napada bio zapravo ranjeni Vesković i to zbog osvete zbog ubistva Blaža Đurovića, da je po srijedi zapravo trgovina narkoticima i prevlast na njemačkom tržištu...

Međutim, njemački portal Markiše Algemajne Cajtung iznio je novu tvrdnju pozivajući se na neimenovane izvore, da je jedan od ubijenih bio doušnik kriminalističke policije u Njemačkoj.

Kako je ubijeni Mijović u Njemačku stigao tek prije petnaestak dana, pretpostavlja se da bi to mogao biti Nikola Jovanović zvani Debeli, mada ova informacija nije zvanično potvrđena, već je bazirana na pretpostavkama.

Navodi da su se ubijeni nalazi na listi za odstrjel jedne kriminalne grupe, te da je to i razlog likvidacije, ali i da činjenica da su se krili u napuštenoj kući ukazuje na tu tezu. Prema podacima policije, ubijeni i ranjeni su bezbjednosno interesantna lica i navodno su bliski škaljarskom klanu.

Zapaljeno oružje

Njemačka policija pronašla je nekoliko komada oružja u šumi nedaleko od mjesta gdje se dogodilo ubistvo. Pažnju mještana privukao je šumski požar, a potom je ustanovljeno da je riječ o oružju koje je najvjerovatnije korišćeno u ubistvu. Ovaj portal prenio je da je riječ o oružju sa prigušivačima, ali drugi detalji nisu objelodanjeni.

Inače, ovakav sistem prepoznatljiv je poptis u obračunu crnogorskih klanova koji su u sukobu od kraja 2014. godine, a koje se iz Crne Gore prelilo i na druge evropske države. Nakon ubistva ili pokušaja ubistva, automobili i oružje korišćeni u napadu gotovo uvijek bivaju zapaljeni kako bi se uništili tragovi.

Podsjećanja radi, u krvavom piru ubijeni su Baranin Nikola Jovanović i Cetinjanin Darko Mijović, od ranije poznat crnogorskoj policiji i javnosti, ranjeni su Miloš Vesković i Miloš Pavićević. Mediji su ih označili kao pripadnike škaljarskog klana, odnosno ogranku kojim rukovodi Alan Kožar.

(foto: profimedia)

Portal Analitika