Košarka

Petrović: Nesretna rola Repeše pretočila mržnju u političku sferu

Aleksandar Petrović smatra da je treća utakmica finala ABA lige između Crvene zvezde i Budućnosti morala da se odigra pred praznim tribinama.
Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Portal AnalitikaIzvor

Proslavljeni hrvatski košarkaš i trener ističe da bi, u tom slučaju, serija bila mirna i da kasnije ne bismo bilo nikakvih problema.

"Ništa nije bilo sporno u sudijskim odlukama u ovoj seriji. Na kraju je pobijedila ekipa koja je na terenu bila bolja. Međutim, u prve dvije utakmice desio se taj "folklor"...", rekao je Petrović u emisiji "Sport nedjeljom" i nastavio:

"Sjećam se 1984. kada je Cibona gostovala u Beogradu i kada je Zvezda igrala u Zagrebu. Tamo smo mi bili ustaše, ovdje su oni bili četnici. Bio je taj zvučni teror, koji po meni svaki igrač i trener treba prebroditi, ako želi biti najbolji. To motiviše svakog sportistu".

Petrović zamjera Jasminu Repeši što je svojim izjavama direktno doveo do toga da treća utakmica bude neregularna.

"Prve dvije utakmice u Beogradu bile su relativno regularne. Međutim, jedna nesretna rola Jasmina Repeše nakon druge utakmice dovela je do toga da se animozitet pretoči u političku sferu. Koji je bio motiv Jaska? Da opravda 60 razlika u dvije utakmice i da prebaci u neko drugo polje?", kaže Petrović i dodaje:

"Treća utakmica bila je neregularna. Tu zamjeram i menadžmentu ABA lige i prvom sudiji Tomislavu Hordovu što nisu ispraznili dvoranu. Da je treća utakmica igrana u praznoj dvorani, mi ne bismo imali nikakvih problema. Ili bi bilo 3-0 ili 2-1, ali bili postavljeni parametri kako se dalje ponašati. Četvrtu utakmicu je spasio disciplinski sudija, koji je ispraznio tribine. Ona je bila regularna, navijanje je bilo fantastično, bez ikakvih problema".

Podsjećamo, Crvena zvezda postala je šampiona ABA lige, pošto je u petom meču finala ubjedljivo savladala Budućnost. Utakmica je kasnila skoro sat vremena, pošto su se košarkaši Budućnosti povukli s terena, usljed napada na njih čim su izašli na zagrijevanje.

"Logično sada dolazi ta peta utakmica, koja odlučuje o svemu. Ona je isto bila neregularna. Zvučni efekat mi nije važan. To me ne interesuje. Ne možeš nekome to zabraniti, ali teren i suđenje moraju biti regularni. Ono što je trebalo uraditi u trećoj, trebalo je i u petoj – isprazniti dvoranu".

Portal Analitika