Politika

Bruna Lončarević isključena iz SDP-a

Predsjedništvo kotorskog odbora Socijaldemokratske partije (SDP), donijelo je na današnjoj hitnoj sjednici odluku o isključivanju odbornice Brune Lončarević iz članstva u toj partiji, zbog, kako su kazali, njene namjere da suprotno jednoglasnoj odluci organa SDP-a na opštinskom nivou, uđe u saradnju s DPS-om. Druga dva odbornika SDP-a u kotorskom parlamentu, Goran Brguljan i Tena Božović, ostali su, navode iz te partije, vjerni politici i odlukama SDP-a.
Foto: Skala radio
Foto: Skala radio
Portal AnalitikaIzvor

„Na sjednici OO SDP Kotor, održanoj 7. maja organi SDP-a donijeli su odluku o tome da OO neće ulaziti u bilo kakve aranžmane s DPS-om, u skladu sa politikom partije na državnom i lokalnom nivou. Ovakvo ponašanje predstavlja izdaju zajedničke političke ideje, članova i preko 1.000 glasača SDP-a u Kotoru i zbog toga mora biti svjesna, da će ostaviti  trajan pečat na njen, do sad stečeni politički i društveni ugled“, navodi se u saopštenju SDP-a.

Iz te partije ističu da potez Lončarević tumače i u kontekstu nepoštovanja odluke pri glasanju oko razrješenja doskorašnjeg predsjednika Opštine Kotor, Vladimira Jokića, kada je, kako tvrde, mimo predloženog rješenja o referendumu oko ključnih elemenata ugovora o Luci Kotor, svojim postupkom nanijela štetu toj stranci i na lokalnom i državnom nivou.

Portal Analitika