Košarka

Voriorsi počinju finale bez jednog od najboljih

Košarkaši Golden Stejt Voriorsa nastavljaju borbu za odbranu šampionskog prstena duelima sa Portland Tejl Bjelzersima u okviru konferencijskog finala.
Voriorsi počinju finale bez jednog od najboljih
Portal AnalitikaIzvor

Prvi meč je na programu u noći utorak na srijedu, a Voriorsi će u tom susretu biti oslabljeni neigranjen Demarkusa Kazinsa i Kevina Durenta.

Kazins je povrijedio kvadriceps na startu plej-ofa i postavljalo se pitanje hoće li se uopšte vratiti na parket do kraja sezone. Posljednje procjene su da će možda uzeti učešće u nekoj od utakmica velikog finala, ali Stiva Kera više brine razvoj situacije oko Kevina Durenta.

Durent se povrijedio tokom pete utakmice polufinala plej-ofa i u početku je postojala bojazan da se radi o povredi ahilove tetive, ali je na kraju ispalo dosta bolje po zvijezdu Golden Stejta.

Kevin Durent neće biti u prilici da zaigra u prvoj utakmici konferencijskog finala sa Portlandom, a naredne kontrole zakazane su za četvrtak.

Kako trenutno stoje stvari, Voriorsi će u prve dvije utakmice sigurno biti bez Duranta i ostaje da se vidi hoće li se tokom finalne serije "Kej-Di" priključti ekipi.

Portal Analitika