Košarka

Lovćen bez šansi u Baru, Mornar trojkama do drugog mjesta

Košarkaši "Lovćena" igraće u polufinalu plej ofa domaćeg šampionata protiv ekipe "Budućnosti". U posljednjem kolu Super lige, Cetinjani su poraženi od "Mornara" u Baru, rezultatom 90:77 (26:14, 24:21, 22:20, 18:22), te su takmičenje okončali na četvrtoj poziciji.
Lovćen bez šansi u Baru, Mornar trojkama do drugog mjesta
Portal AnalitikaIzvor

U susretu koji je odlučio odličan šut Barana za tri poena, pri čemu je bilo i više diskutabilnih odluka sudijske trojke Jokić, Kaluđerović, Radulović, najefikasniji u redovima "Lovćena" bio je Miloš Popović sa 24 poena. Kod pobjednika, najviše poena ubacio je Strahinja Mićović (20).
 
Početak meča protekao je u nešto sporijem ritmu. Domaći su se bolje snašli pa su sredinom uvodne dionice imali prednost od 11:5. Uprkos dva tehnička faula koja su im dosuđena, Cetinjani su uhvatili priključak i u sedmom minutu stigli na samo poen zaostatka (15:14). Posljednja tri minuta apsolutno su pripala Baranima kojo su serijom od 11:0 (tri trojke), prvi si dio igre riješili u svoju korist - 26:14.
 
Šut je nastavio da služi šampiona i u drugom kvartalu. Početkom istog, trojkom MIjovića, domaći su stigli do 15 poena razlike (29:14). Uz pomalo čudan sudijski kriterijum, ali i novim trojkama "Mornar" je na petnaestominutni odmor otišao sa 50:35.
 
Nakon odmora, "Lovćen" je pokušavao da momente dobre igre iskoristi kako bi se vratio u meč. Ipak kad bi god gosti priprijetili, Barani su trojkama odbijali napad, a onda na isti način uvećali prednost pred završnih 10 minuta - 72:55. U trećem kvartalu, Cetinjani su ostali i bez podrške navijača, koji su udaljeni iz dvorane na zahtjev sudijske trojke.
 
U završnom kvartalu, "Mornar" je bez problema sačuvao vođstvo, pa je sedmom pobjedom obezbijedio prednost domaćeg terena u polufinalnoj seriji protiv "Sutjeske". Cetinjani će, sa druge strane, u prvom meču polufinala gostovati "Budućnosti" - zatim slijedi meč na Cetinju, a eventualna 'majstorica' bila bi na programu u "Morači".
 
Prvi polufinalni meč "Budućnost" - "Lovćen" na programu je već u srijedu.

Portal Analitika