Zanimljivosti

Pogledajte kako izgleda žena ruskog premijera Medvedeva: Ljubav još iz školskih dana

  U javnosti su se pojavile fotografije supruge Dmitrija Medvedeva, bivšeg predsjednika Rusije i sadašnjeg premijera ove zemlje.
Supruga i sin ruskog premijera
Supruga i sin ruskog premijera
Portal AnalitikaIzvor

Njihova ljubav je poznata priča u svijetu politike, zato što je trajala još od tinejdžerskih dana, i danas traje nesmanjenim žarom.

Svetlana i Dmitrij su zajedno još od srednje škole, i prema riječima samog premijera Rusije to je bila ljubav na prvi pogled. Svetlana je 1987 godine upisala Peterburški fakultet za ekonomiju i finansije, a već u prvoj godini školovanja je pokazala svoju težnju za samostalnošću, kada je počela da pohađa večernje kurseve da bi mogla da radi i izdržava se.

Udala se za Dmitrija 1993. godine, poslije završetka studija. Njihov sin Ilja je rođen 1995. godine, i tada je Svetlana riješila da prestane da radi i posveti se porodici.

Poznata je po svom kulturnom radu i povezivanje Rusije i Italije, i pokrenula je inicijativu za bratimljenje Venecije i Sjeverne Venecije, njenog rodnog grada Sankt Peterburga. Pored kulturnog rada sa Italijom, poznata je i po saradnji sa Ruskom pravoslavnom crkvom. Potpuno je posvećena radu sa mladima, pogotovo po pitanju duhovnosti, i protivnik je abortusa, što je često izazvalo kritike na zapadu.

 

Portal Analitika