Crna hronika

U CANU konferencija „U susret 20?? godini“

Crnogorska  akademija nauka i umjetnosti (CANU), u saradnji sa Svjetskom akademijom umjetnosti i nauka (WAAS), Evropskom akademijom nauka i umjetnosti (EASA), organizacijom Globalni okrugli sto (GRT), organizuje Međunarodnu konferenciju Approaching 20?? Year / U susret 20?? godini, koja će se održati 16. i 17. maja u prostorijama CANU.
Ilustracija
Ilustracija
Portal AnalitikaIzvor

Na konferenciji, koja će okupiti preko 50 izlagača iz cijelog svijeta (predstavnici nacionalnih akademija nauka, univerziteta, naučnih i istraživačkih instituta i akademijskih asocijacija), biće tretirani različiti aspekti savremenog društva i ukupnog razvoja, kao i potencijalne prijetnje i izazovi za čovječanstvo u budućnosti.

 Neke od tema Konferencije su: odgovornost vlada i transparentnost/korupcija; granice razvoja; mogući sukobi (geopolitički, religiozni, ekonomski...); tehnologija i društvo; energija i društvo; stanovništvo i urbanizacija; ekonomija i napredak, nedostatak ekonomskih prilika i nezaposlenost; evolucija društvenih medija; ograničenja vještačke inteligencije; bezbjednost/sigurnost/blagostanje, međunarodni terorizam i migracije; klimatske promjene, siromaštvo, glad i nedostatak vode za piće.

 Otvaranje konferencije je 16. maja u 9 časova.

Portal Analitika