Društvo

Glavni grad nastavlja da pomaže institucionalni razvoj opštine Tuzi

Imajući u vidu potrebe savremenog poslovanja i značaj efikasnog informacionog sistema u radu lokalne samouprave, novoformirana opština Tuzi će u narednom periodu dobiti podršku od Glavnog grada Podgorica.
Glavni grad nastavlja da pomaže institucionalni razvoj opštine Tuzi
Portal AnalitikaIzvor

Tim povodom direktor Centra za informacioni sistem Glavnog grada Džemal Lekić, upriličio je sastanak sa Glavnim administratorom opštine Tuzi Robertom Camajem, na kojem su postavljene osnove za realizaciju aktivnosti u cilju kreiranja jedinstvenog informacionog sistema u Tuzima.

„Na temeljima izuzetno dobre saradnje koju su Glavni grad i opština Tuzi imali u prethodnom periodu, želimo da u svom angažmanu pružimo podršku kako bi, sada već samostalna opština Tuzi, mogla u punom kapacitetu da doprinese boljitku života građana na toj teritoriji.“istakao je Lekić.

Planirano je da Centar za informacioni sistem Glavnog grada organizuje obuke za zaposlene u istoj službi iz opštine Tuzi i biće otvoren za podršku i konsultacije svih odjeljenja sa budućim korisnicima. 

Lekić je podsjetio da je CIS organizovan u tri odjeljenja i to  Odjeljenje za razvoj i upravljanje promjenama, Odjeljenje za aplikativni softver i Odjeljenje za sistemski softver i infrastrukturu u kojima će korisnici obuke boraviti i dobiti sve potrebne informacije i praktična znanja koja će primijeniti kasnije u samostalnom radu u opštini Tuzi.

Glavni administrator opštine Tuzi Robert Camaj je izrazio zahvalnost Glavnom gradu i CIS-u na spremnosti da pruže podršku službenicima koji će morati da se usavršavaju u ovoj oblasti.

“Komunikacija sa Centrom za informacioni sistem je godinama unazad bila izuzetno uspješna i bilo je očekivano da će se naša saradnja nastaviti i u budućnosti. Organizacijom ove obuke ćemo biti u prilici da olakšamo rad svih nas, a vi ćete u susjedstvu imati Opštinu sa funkcionalnim CIS-om, koja će upravljati na najbolji način.”
Camaj je saopštio da će posvećeno raditi na unaprjeđenju elektronske arhive jer smatra da je neophodan razvoj u ovoj oblasti i da su u tom dijelu već inicirane konkretne aktivnosti. On je pozvao predstavnike CIS-a Glavnog grada da budu slobodni i u svakom pravcu daju sugestije jer je riječ o sistemu koji je u fazi formiranja a prioritetni zadatak je da efekti budu dugoročni i u korist svih građana Tuzi. 

„Raduje nas inicijativa koja je proistekla sa Vaše strane i cijenimo usavršavanje u ovoj oblasti jer su informacione tehnologije tu da bi olakšale rad gradskih službi, a vaši službenici će biti inicijatori promjena i moći će da odgovore na izazove i probleme sa kojima se susrećete“, zaključio je Lekić.
 

Portal Analitika