Društvo

Amfilohije: Presuda sramna, povampiruje bratoubilački duh

Crna Gora nije sudila ni presudila optuženima za pokušaj  terorizma već oni koji služe moćnicima NATO. Sramna je ova presuda i na sramotu je Crne Gore. Ona je prst u oku Božjoj ali i ljudskoj, izjavio je mitropolit Crnogorsko-primorski Amfilohije.
Amfilohije: Presuda sramna, povampiruje bratoubilački duh
Novosti.rsIzvor

On je ocijenio da najteže u presudi jeste to što ona povampiruje bratoubilački duh u Crnoj Gori dodajući da je takvim duhom prožeta istorija te države.

„Bilo je progona i ranije u Crnoj Gori, ali evo to se nastavilo do danas, pa ko izdrži. Proganjan je i Marko Miljanov, i on je izdržao ondašnju bespametnu vlast ostavljajući veliko djelo“, kazao je on.

Upitan o presudi jednoj od optuženih Branki Milić, koja je samoinicijativno napustila sudjenje i utočište pronašla u ambasadi Srbije, Amfilohije je rekao da je smiješna. „To je jedna sirota Branka koja je sebe nazivala ravnogorkom. Eto na šta je spala Crna Gora“, rekao je on.

Na pitanje kako komentariše, poruku Mandića i Kneževića da su im braća Đukanović „krvnici“, Amfilohije  je kazao da se Oni se brane od zla koje ih je snašlo. „To nije prujetnja već se prosto ljudi brane“, kazao je on.

Portal Analitika