Društvo

Konkurs za upis na Policijsku akademiju početkom juna

U sklopu kampanje promovisanja upisa nove generacije polaznika za  zvanje policajac/policajka tim nastavnika i polaznika Policijske akademije je, tokom aprila, obišao srednje škole u Baru, Ulcinju, Herceg Novom, Tivtu, Nikšiću, Podgorici i Pljevljima.
Konkurs za upis na Policijsku akademiju početkom juna
Portal AnalitikaIzvor

Razgovarali su sa učenicima završnih razreda i pružili im sliku o kapacitetima Akademije, načinu rada, što je potrebno za upis, i odgovorili na sva postavljena pitanja.

Posjetama su se priključili službenici Uprave  policije koji su sa njihove strane prenijeli ideju šta znači biti  policajac i kakve sve vrste poslova postoje u policiji.

policijskaakademija

Za Dan otvorenih vrata 6. maja 2019. Policijska akademija je ugostila veliki broj učenika srednjih škola, s naglaskom na učenike gimnazija iz Tuzi i Danilovgrada i tom prilikom su pokazani kapaciteti Akademije, uslovi za prijem i selekciju kandidata, a takođe su održane demostracije iz domena obrazovanja koje sprovodimo, uključujući i praktičnu obuku na poligonu Policijske akademije.

Poput prethodnih godina i ove će početkom juna biti otvoren konkurs za upis kandidata na više stručno policijsko obrazovanje na Policijskoj akademiji.

Konkurs će trajati najmanje 15 dana i biće objavljen u sredstvima javnog informisanja kao i na vebsajtu Policijske akademije.

Portal Analitika