Crna hronika

Ovjerili isprave sa lažnim podacima kako bi likvidirali preduzeća

Policija je podnijela krivične prijave protiv pet osoba koje sumnjiči da su ovjerili isprave sa lažnim podacima kako bi izvršili likvidaciju preduzeća i na taj način oštetili budžet za 17.268 eura.
Ovjerili isprave sa lažnim podacima kako bi likvidirali preduzeća
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno iz Uprave policije, prijave su podnijete protiv G.K. iz Peći osnivača firme “G&M “ d.o.o. Podgorica, I.M. iz Podgorice osnivača firme “PG  Projekt“ d.o.o. Podgorica, E.Z. iz Rožaja osnivača firme “Dukat“ d.o.o Rožaje, S.R. iz Rožaja osnivača firme “Gladijator export-import“ d.o.o. Rožaje i protiv R.K. iz Rožaja osnivača firme “Abi Company“ zbog sumnje da su počinili pet krivičnih djela navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja.

“Oni su ova krivična djela počinili na način što su u svojstvima osnivača privrednih društava naveli notare da ovjere izjave u kojima je navedeno da su izmirene sve obaveze koje je su ta privredna društva imala prema povjeriocima, zaposlenima i Poreskoj upravi, a zatim su takve izjavu sa neistinitim sadržajem upotrijebili prilikom podnošenja zahtjeva PU za pokretanje postupka dobrovoljne likvidacije privrednih društava čiji su osnivači, pri čemu je pričinjena ukupna šteta prema Budžetu u iznosu od 17.268 eura”, saopšteno je iz Uprave policije.
 

Portal Analitika