Društvo

Zabavni program, sajam i izložba u „Evropskom dvorištu“

U okviru proslave Dana Evrope, danas je na prostoru između zgrade Opštine Podgorica i Narodne biblioteke postavljeno “Evropsko dvorište”, gdje je  organizovan zabavni program, sajam ambasada članica EU, kao i izložba projekata EU u Crnoj Gori. 

Zabavni program, sajam i izložba u „Evropskom dvorištu“
Portal AnalitikaIzvor

Kako je najavljeno, proslava Dana Evrope će u Crnoj Gori biti obilježena raznolikim aktivnostima tokom cijelog mjeseca maja, u saradnji sa EU Info centrom i ambasadama zemalja članica EU. 

Šef Delegacije EU Aivo Orav istakao je su, osim programa za najmlađe, u Evropskom dvorištu organizovali sajam ambasada država članica EU na kojem se građani mogu informisati o kulturi, umjetnosti, ali i vrijednostima EU.

„Takođe, crnogorski srednjoškolci i studenti će Vam reći nešto više o plesu i muzici u EU. Proslava Dana Evrope se nastavlja večeras koncertom na Trgu nezavisnosti. Srećan svima Dan Evrope“, poručio je Orav. 

Od 20 sati, na Trgu Nezavisnosti u Podgorici, gostovaće regionalni bendovi Gramophonedzie Live Experience i MaiKa, dva benda koji prvi put nastupaju u našoj zemlji.

U okviru manifestacije ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović i šef Delegacije EU u Crnoj gori Aivo Orav odigrali su prijateljsku partiju šaha.

Portal Analitika