Abiznis

Na 6. savjetovanju biće predstavljena novine iz oblasti energetike i zaštite životne sredine

Crnogorski komitet Međunarodnog vijeća za velike električne mreže (CG KO CIGRE) organizovaće od utorka 6. savjetovanje u Bečićima, tokom kojeg će biti predstavljena najnovija stručna i naučna znanja i iskustva iz oblasti proizvodnje, prenosa, distribucije i potrošnje električne energije i zaštite životne sredine.
Na 6. savjetovanju biće predstavljena novine iz oblasti energetike i zaštite životne sredine
PR CentarIzvor

Kako je saopšteno iz CG KO CIGRE, na 6. savjetovanju se očekuje prisustvo velikog broja stručnih i naučnih radnika i poslovnih ljudi iz elektroenergetskih kompanija, industrije, naučnoistraživačkih institucija i fakulteta iz Crne Gore i iz regiona.

„Učesnici 6. savjetovanja biće u prilici da, u diskusijama koje će se voditi na sjednicama studijskih komiteta, daju svoj puni doprinos rješavanju aktuelnih problema u elektroenergetskom sektoru uopšte, sa posebnim osvrtom na Crnu Goru i na budući razvoj ovog sektora“, kaže se u saopštenju.

Iz CG KO CIGRE kazali su da su, upravni odbor, studijski komiteti i Organizacioni odbor u saradnji sa Sekretarijatom, uložili značajan napor da uspješno pripreme i obezbijede dobre uslove za održavanje i rad 6. savjetovanja.

„Nakon svečanog otvaranja 14. maja, rad prvog dana Savjetovanja će početi okruglim stolovima pod  nazivom: „Evropski standard EN 50341-1:2012 za projektiranje i gradnju nadzemnih vodova iznad 1kV” i “Uticaj vjetra i PV na sigurnost sistema u budućnosti. Poseban okrugli sto biće posvećen Planovima razvoja energetskog sektora u Crnoj Gor”, navodi se u saopštenju.

„Naredna dva dana, na studijskim komitetima, biće saopšteno 100 prihvaćenih referata. Stručni rad 6. savjetovanja biće propraćen poslovnim prezentacijama i tehničkom izložbom domaćih i inostranih kompanija na kojima će biti prezentovana njihova najnovija dostignuća u oblastima povezanim sa elektroenergetskim sektorom“, kaže se u saopštenju.

Veliki pokrovitelji Savjetovanja su Elektroprivreda Crne Gore AD Nikšić, Crnogorski elektroprenosni sistem - CGES AD i Crnogorski elektrodistributivni sistem CEDIS DOO, Podgorica.

Portal Analitika