Sjutra Gimnazija fest Danilovgradation

Sjutra, 10. maja, u 11 sati, u sportskoj hali Kulturnog centra opštine Danilovgrad, biće održan prvi Gimnazija fest DanilovGradation. Događaj organizuju danilovgradska gimnazija ,,Petar I Petrović Njegoš“, uz podršku Ministarstva prosvjete i Opštine Danilovgrad.
Sjutra Gimnazija fest Danilovgradation
Portal AnalitikaIzvor

Događaj će se sastojati iz takmičarskog i revijalnog dijela. Takmičiće se 10 bendova iz 10 crnogorskih gimnazija, a u revijalnom dijelu nastupiće Marija Božović i bend. Svaki bend nastupiće sa tri kompozicije od kojih je jedna autorska, a dvije već poznate kompozicije, na našem i nekom stranom jeziku.

Članovi žirija su: Vladimir Maraš – kompozitor i muzički producent; Željko Milović – novinar i publicista, autor monografije o crnogorskoj rok i pop sceni (predsjednik); Vjera Nikolić – profesor klavira i izvođač džez, bluz, rok, etno i pop muzike; Mihailo Radonjić – muzičar, gitarista sastava Crveno i crno; Nina Žižić – vokalni solista.

Prvonagrađeni bend imaće priliku da snimi svoju pjesmu, dok su za drugu i treću nagradu obezbijeđena sredstva za nabavku muzičke opreme koja je bendu neophodna.

Portal Analitika