Crna hronika

Jovanović najavio žalbu: Ovo je politička odluka i skandal neviđenih razmjera

"Režim koji se raspada se usudio da osudi državu koja je devetog maja oslobodila svijet. Ovo nije sud, ovo nisu kazne, već su političke poruke. Ono sto sam čuo danas kao političku poruku jeste da je ruska federacija kriva, kao i srpski narod", naveo je nakon presude advokat Miroje Jovanović, branilac Andrije Mandića i Branke Milić  u predmetu “državni udar”.
Jovanović najavio žalbu: Ovo je politička odluka i skandal neviđenih razmjera
I.D.
I.D.Autor
Portal AnalitikaIzvor

"Da je Kneževicu i Mandiću određen pritvor, oni u pritvor ne bi ni išli. Ovo nije presuda, već se poklanja  vjera psihičkom bolesniku. Sutkinja je lažno citirala dokumente Ruske federacije i optuzila Rusiju za falsifikovanje. Ovo je skandal neviđenih razmjera. Vijeće se danas nije izjašnjavalo o pritvoru, ja sam danas slušao izlaganje politickog pamfleta braće Djukanovic. Danas je pročitano političko saopštenje koje je zanemarilo svaki naš dokaz", dodao je Jovanović.

Advokat je naveo da će se žaliti na presudu Višeg suda, koju je nazvao "političkim pamfletom".

"Žalićemo se na presudu, ali nemam dilemu da će suditi na isti način kao ovaj sud", kazao je Jovanović.

Podsjetimo, lideri Demokratskog fronta (DF), Andrija Mandić i Milan Knežević, osuđeni su na po pet godina zatvora, dok je najveća kazna izrečena ruskim državljanima, Eduardu Šišmakovu i Vladimiru Popovu, koji su osuđeni na 15 i 12 godina zatvora. Presuda je prvostepena, optuženi će imati pravo žalbe.

Portal Analitika