Abiznis

Jedna banka zainteresovana za imovinu IBM banke

Stečajni upravnik IBM banke uputio je svim bankama u Crnoj Gori ponudu za prodaju – ustupanjem dijela imovine ove banke drugim bankama. 
Jedna banka zainteresovana za imovinu IBM banke
PobjedaIzvor

Jedna od banaka je tražila dodatne informacije o strukturi imovine koja je predmet ponude, kazao je Pobjedi stečajni upravnik IBM-a Milan Rakočević. On nije naveo ime banke koja je tražila dodatne informacije. Podsjetimo, stečaj je uveden 4. januara, a isplata garantovanih depozita do 50.000 eura preko NLB, Sosijete i Hipotekarne banke počela 28. januara.

PRODAJA

Rakočević podsjeća da je stečajni upravnik dužan da prodaju imovine banke vrši po odredbama članova 43 – 46 Zakona o stečaju i likvidaciji banka.

- Stečajni upravnik, u skladu sa odredbama člana 43 stav 9, o izvršenom prenosu imovine obavijestiće povjerioce i dužnike banke - ističe on i navodi da prodaja automobila banke javnim nadmetanjem po prvom oglasu nije uspjela. - Raspisan je i drugi oglas o prodaji te imovine. Osim navedenog, nije bilo poziva za javnu prodaju imovine IBM - pojasnio je on, ističući da ukupnu imovinu IBM, koja čini stečajnu masu, čine sva pokretna, nepokretna, materijalna i nematerijalna imovina, sva potraživanja i sva ugovorna i druga prava. Na pitanje na koliko je procijenjena imovina ove banke, Rakočević kaže da je u toku reprocjena. - Na dan otvaranja stečaja ukupna imovina IBM iznosila je 39.789.741 eura. U toku je reprocjena: potraživanja, stečene i založene imovine. Utvrđivanje fer vrijednosti imovine očekuje se okončanjem novih procjena - objašnjava Rakočević.

Portal Analitika