Protokol

Crna Gora i Albanija nemaju otvorenih pitanja

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović sastao se večeras u Tirani sa predsjednikom Albanije Ilirom Metom, uoči početka sastanka lidera zemalja učesnica Brdo – Brioni procesa.
Crna Gora i Albanija nemaju otvorenih pitanja
Portal AnalitikaIzvor

-Predsjednik Đukanović izrazio je zadovoljstvo kontinuitetom susreta na visokom nivou, koji omogućavaju dalji razvoj bilateralnih odnosa dvije prijateljske susjedne zemlje. Kako je kazao, Crna Gora i Republika Albanija nemaju otvorenih bilateralnih pitanja, a ovako dinamičnu bilateralnu saradnju mogu koristiti za dalje unapređenje odnosa, kao i za zajedničku podršku i podsticaj reformskim procesima u regionu, i njegovoj stabilnosti- saopšteno je sa sastanka iz kabineta Predsjednika.

djukanovic-meta-3Predsjednik Albanije Ilir Meta, uz zadovoljstvo jačanjem prijateljskih veza, posebno je istakao odnos crnogorskih vlasti prema albanskoj manjinskoj zajednici, kao i zajedničku posvećenost rješavanju regionalnih pitanja, koja su preduslov ukupne stabilnosti i dalje integracije u EU. 

Albanija, zajedno s međunarodnom zajednicom, računa na konstruktivnu ulogu Crne Gore i predsjednika Đukanovića lično u rješavanju otvorenih pitanja i procesu dalje integracije regiona.

milodjukanoviciljirmetaVisoki sagovornici su naglasili značaj veće posvećenosti i prisustva EU na Zapadnom Balkanu, što je od presudne važnosti za evropsku perspektivu svih naših zemalja.

U tom kontekstu istakli su značaj nedavnog susreta u Berlinu, ocjenjujući pozitivnim dogovor o skorašnjem sastanku u Parizu, što može rezultirati progresom u dijalogu Beograd-Priština,na zajedničko dobro cijelog regiona.


 

Portal Analitika