Protokol

Spomenik Rumunima stradalim u nesreći 2013. gradiće se u Kolašinu

Crna Gora i Rumunija imaju kvalitetnu i konstruktivnu parlamentarnu saradnju, što je pogotovo značajno tokom aktuelnog rumunskog predsjedavanja Savjetu EU, poručeno je sa današnjeg sastanka predsjednika Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Andrije Nikolića i predsjednice Zakonodavnog odbora Marte Šćepanović sa ambasadorom Rumunije u Crnoj Gori Ferdinandom Nagijem.
Spomenik Rumunima stradalim u nesreći 2013. gradiće se u Kolašinu
Portal AnalitikaIzvor

Šćepanovićeva i Nikolić su podsjetili na saobraćajnu nesreću iz juna 2013. godine, kada je na magistralnom putu Kolašin-Podgorica stradalo 18 državljana Rumunije, a teže povrijeđeno 29, uz napomenu da je ova nesreća, nakon željezničke nesreće na Biočima, najveća nesreća u drumskom saobraćaju u Crnoj Gori, po broju poginulih i povrijeđenih lica. 

Predsjednici dva odbora predložili su inicijativu da, u saradnji sa opštinom Kolašin, opština Kolašin postavi spomen obilježje žrtvama ove nesreće u samom gradu, kao i da se opština Kolašin zbratimi sa nekom od rumunskih opština.

Rumunski ambasador još jednom je iskoristio priliku da izrazi zahvalnost nadležnim institucijama i građanima Crne Gore na pomoći koju su pružili tokom i nakon ovog tragičnog događaja.
 

Portal Analitika