Društvo

Osnovci učili o Skadarskom jezeru

U sklopu Kampanje „Stop krivolovu“, u cilju informisanja i podizanja svijesti školske populacije o značaju Ribolovnog zabrana u NP Skadarsko jezero, Služba za promociju, edukaciju i turizam organizovala je niz tematskih radionica za učenike šest osnovnih škola na temu ribolovnog zabrana i značaja zaštite ribljeg fonda u periodu mrijesta koji je snazi u NP Skadarsko jezero od 15. marta do 15. maja.
Osnovci učili o Skadarskom jezeru
Portal AnalitikaIzvor

Edukatori Nacionalnih parkova Crne Gore organizovali su juče, 07.maja 2019. godine, dvije radionice na temu ribolovnog zabrana u OŠ „Sutjeska“ za učenike VII razreda koji su aktivno učestvovali u edukativnom i kreativnom dijelu radionica.

Takođe su se upoznali sa značajem ribolovnog zabrana, te kroz edukativne igre pokazali i usvojili znanje o zaštiti najznačajnijih prirodnih vrijednosti. Na ovaj način uspješno je realizovan ovogodišnji ciklus edukativnih radionica vezanih za ribolovni zabran.

Podsjećamo da je prva tematska radionica održana 19. aprila 2019. godine u Centru za posjetioce na Vranjini na kojoj su učestvovali učenici osnovnih škola: OŠ „Zarija Vujošević“ - Mataguži, OŠ „Vladika Danilo“ - Gornja Zeta i OŠ „Milan Vukotić“ - Golubovci.

Zatim su krajem aprila organizovane radionice u OŠ „Jovan Tomašević‟ na Virpazaru i OŠ „Pavle Rovinski“. Učenici su imali priliku da saznaju mnogo više o trajanju i značaju ribolovnog zabrana u nacionalnom parku Skadarsko jezero, kao i o najznačajnijim vrstama riba. Najaktivniji učesnici su nagrađeni edukativnim materijalima nacionalnih parkova Crne Gore.

Edukatori NPCG i u narednom periodu planiraju organizovanje tematskih radionica u saradnji sa osnovnim i srednjim školama u cilju podizanja svijesti mladih o značaju zaštite prirodnih vrijednosti.

Portal Analitika