Politika

Đukanović razgovarao sa pomoćnikom državnog sekretara SAD

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović sastao se danas u Sarajevu sa Metjuom Palmerom, zamjenikom pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država, tokom učešća na Godišnjem zasijedanju Evropske banke za obnovu i razvoj.
Đukanović razgovarao sa pomoćnikom državnog sekretara SAD
Portal AnalitikaIzvor

Tom prilikom sa zadovoljstvom je konstatovano da dvije države imaju odlične bilateralne odnose.

SAD su veoma zahvalne Crnoj Gori na ispunjavanju svih obaveza koje proističu iz članstva u NATO, koja, kako je rekao Palmer, predstavlja dobar primjer i za ostale zemlje u regionu.

Sjedinjene Države će nastaviti da pružaju svaki vid podrške Crnoj Gori na putu njenog daljeg napretka u pregovaračkom procesu za članstvo u EU, naglasio je on.

Predsjednik Đukanović je ukazao na aktuelno stanje u zemlji i prioritete u pravcu očuvanja dinamičnog tempa ekonomskog razvoja zemlje i daljeg sprovođenja reformi u okviru pristupsnja EU.

Konstatovao je između ostalog da Crna Gora potvrđuje sposobnost da institucionalno rješava sve izazove na unutrašnjem planu.

Sagovornici su posebnu pažnju posvetili aktuelnim procesima u regionu, u kontekstu traženja rješenja za preostala otvorena pitanja.

Portal Analitika