Ostalo

BAR: Održan edukacioni seminar Evropske atletske federacije

Evropska atletska federacija u saradnji sa ASCG u Baru od 2. do 5.maja organizovala je edukacioni seminar za predstavnike zemalja: Makedonije, Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova i Crne Gore na kome je učestvovalo 20 predstavnika ovih zemalja. 
BAR: Održan edukacioni seminar Evropske atletske federacije
Portal AnalitikaIzvor

Seminarom je rukovodio potpredsjednik EAA i predsjednik ABAF-a Dobromir Karamarinov, a predavači na seminaru bili su Marko Vasić ispred EAA, koji je zadužen za razvojne projekte u Evropskoj atletlici, Galja Puhaljeva, tehnički delegat na takmičenjima EAA i generalni sekretar ABAF-a, Predrag Momirović glavni menadžer AS Srbije za organizaciju takmičenja i delegat EAA i Samjuel Lopez iz Portugala koji je tehnički delegat na takmičenjima EAA.

Na ovom seminaru ASCG predstavljali su: Goran Čavić, zamjenik statističara ASCG i glavni rukovodilac za tehničku pripremu i obradu rezultata u ASCG, Goran Trifunović tehnički rukovodilac za organizaciju takmičenja u Baru, Sanja Đurnić atletski trener iz Bara čiji je klub organizator dva međunarodna takmičenja iz programa "Dječije atletike" i Biljana Đurović , atletski trener iz Nikšića.

Učesnici seminara imali su priliku da se upoznaju sa modelima organizovanja nacioanlnih šamionata na nivou EAA, razmjene iskustva kako treba unaprijediti i podići na veći nivo organizaciju atletskih takmičenja uz uključenja sudija i ostalih tehničkih lica u cilju što uspješnije organizacije takmičenja.

Ovaj značajni seminar imao je za cilj da unaprijedi kapacitete organizacije nacionalnih takmičenja u ovim zemljama i organizovan je upravo u Baru pred održavanje Igara Malih zemalja Evrope, a čija takmičenja u atletici su na programu 28., 29. i 31.maja u Baru.

Seminaru ispred ASCG prisustvovao je i sekretar Milan Madžgalj, koji će biti glavni rukovodilac takmičenja u atletici na Igrama Malih zemalja Evrope i koji je po

Pravilima i propozicijama za takmičenja u ASCG glavni koordinator za sve poslove organizaicije atletskih takmičenja u ASCG. Tokom seminara učesnike je obišao i predsjednik ASCG Gojko Banjević, koji je razgovarao sa rukovodiocima seminara o modelitetima i načinima saradnje EAA i ASCG.

Takođe, tokom trodnevnog semianra učesnici su imali i priliku da rješavaju i određene zadatke kako trebaju da se organizuju takmičenja i isti predstave pred svojim kolegama uz određene komentare i sugestiuje u cilju što bolejg organizovanja takmičenja u narednom periodu.

Takođe, zaključeno je da je ovo bila izuzetna prilikla da se razmjene iskustva i usvoje nova znanja i smjernice kako bi se poboljšao kvalitet organizovanja takmičenja u ovim zemljama, a time atletika još više približila i popularisala među najmlađima s ciljem da se pored masovnosti i promovisanja zdravih stilova života, uklljučivanja što više mladih ljudi u atletski sport i postizanja što boljih rezultata, da što više sportista kad završe karijeru ostane u atletskom sportu i u svojim sredimana promovišu "kraljicu sportova".

Portal Analitika