Crna hronika

Dopunjena optužnica protiv Kožara i Dinića

Kontrola dopunjene optužnice protiv Baranina Alana Kožara koji je u bjekstvu i srpskog državljanina Milana Dinića, zbog planiranja ubistva sada pokojnog Slobodana Šaranovića, zakazana je za 16. maj u podgoričkom Višem sudu. 
Dopunjena optužnica protiv Kožara i Dinića
Portal AnalitikaIzvor

Optužnica protiv Kožara i Dinića je već jednom razmatrana, ali je vraćena Specijalnom tužilaštvu na dopunu istrage.

Prema navodima optužnice, Kožar je tokom 2016. godine u Baru i Budvi organizovao kriminalnu organizaciju koja je planirala izvršenje više krivičnih djela za koja se, prema zakonu, može izreći kazna zatvora od četiri ili više godina.

Kožar se tereti da je sačinio kriminalni plan radi izvršenja krivičnih djela i angažovao više osoba, među kojima i Dinića. Grupa je, prema stavu Tužilaštva, imala zadatak da prati osobe koje će lišiti života.

Kožar je, prema stavu tužilaštva, u decembru 2016. godine predao Diniću pištolj sa mecima i mobilni telefon dajući mu uputstvo da ubije Slobodana Šaranovića.

Dinić je 24. decembra te godine zakazao susret sa Šaranovićem i predao mu oružje kojim je trebalo da ga ubije, kao i telefon koji je dobio od Kožara.

Šaranović je sve to prijavio nadležnim organima i tada je predao oružje koje mu je dao Dinić.

Tri mjeseca kasnije, 10. marta 2017. godine, likvidiran je ispred kuće u budvanskom naselju Dubovica. Na Šaranovića je pucano iz kola u pokretu.

Portal Analitika