Politika

Mentalni zagađivači

Nakon Marićeve „Ćirilice“ na TV Hepi na misao mi dođe izjava Jovana Raškovića „Srbi su lud narod“. Naravno da se ne radi o dijagnozi kolektiviteta,  već o metafori koja ponašanje jednog izmanipulisanog naroda od strane sopstvenih patokrata, u nekim okolnostima, postane nenormalno.
Mentalni zagađivači
Portal AnalitikaIzvor

Hvale vrijedan je trud autora emisije, da na jednom mjestu skupi toliki broj mentalnih zagađivača koji, naučnim titulama ovjeravaju  validnost sopstvene destruktivne geneze mentalnog i ideološkog zla.

Usaglašena mrziteljska destrukcija tzv. kulturnih i naučnih poslenika,  Mila Lompara, Dragoslava Bokana, Dejana Mirovića i Aleksandra Rakovića pod provokativnom medijacijom  Milomira Marića, sa neograničenim vremenom trajanja, izaziva mentalnu mučninu kod bilo kog čovjeka zdravog razuma .

ŠOVINIZAM

Velikosrpski šovinisti, kao umišljeni dio neoslobođene snage  „duboke države“ u Srbiji, u očekivanju podrške jakog političkog mentora i nove preraspodjele globalnih geopolitičkih interesa na prostoru jugozapadnog Balkana, javno su prosuli sopstveni infektivni mentalni sadržaj  u etnički prostor Srba, kako bi dali doprinos još jednom svetom srpskom žrtvovanju u ime mita o Nebeskoj Srbiji.

 Njihova ideološka matrica nije nikakva „duboka država“, već duboka crna rupa u srpskom biću, u koju bi trebalo da nestanu svi oni  koji ne prihvataju  Projekat Velikog Zla na prostoru srpskih zemalja, srpskog roda i svetosavskih bogomolja.

Kreatori tog Projekta, po promisli učesnika u emisiji Ćirilica, nebesku Srbiju „nastanjuju“ na zamišljeni prostor obilježen Lazarevim moštima, u kome nema političkog prostora  za slobodan život nacionalnih identitetskih entiteta, ni  Crnogoraca, ni Hrvata, ni Albanaca ni Bošnjaka ni…?

Jer, svi oni, ili su na srpskoj zemlji ili su izdajnici srpskog roda? U percepciji ovih bolesnih umova, prošlost tih naroda i nacija je „vlasništvo“ srpske svetosavske Nemanjićke mantre, koju je, navodno, nepravedna stvarnost otela od Velikosrpskog ideološkog svetosavskog mita.

Oni ne postavljaju pravo pitanje, šta kreira njihovu mržnju prema  cjelokupnom okruženju sa  ne srpskim entitetima. Njih nije strah od sopstvene mržnje! Naprotiv, patološku mržnju opravdavaju navodnom mržnjom svih drugih prema njima.

 Po logici malog Perice; da je ošamario Jovicu, zato što je on poslije njega?

U višesatnom samo-zadovoljavajućem metanisanju ovi „stručnjaci“ opšte prakse, ne rekoše ni jednu egzaktnu naučno održivu činjenicu, ni o naciji ni o vjeri ni o istoriji ni o slobodama ni o humanosti.

ZABLUDE

Njihova mjera ljudskih vrijednosti se potrošila u javnom onanisanju sa sopstvenim zabludama koje prizivaju sistem patokratske vladavine.

 I nije  čudno da postoje takvi kvazi naučni  likovi, zabrinjava  šansa i javni podsticaj da im se dozvolida mentalno- toksičnim sadržajem kontaminiraju većinu normalnih ljudi kojima oni za sve teškoće u životu, kao rješenje, crtaju pogrešne mete, izvan njihovog vjerskog i nacionalnog dvorišta.

Lobačovski je u analizi geneze političkog zla ukazao na tragičnu mogućnost da, kada nosioci mikro socijalnog Zla uz pomoć tzv. „korisnih idiota“ uspostave patokratiju nad normalnim ljudima, nužno dolazi do makrosocijalnog zla u kome masovno stradaju ili nestaju; narodi, vjere i nacije.

Još su svježa ljudska gubilišta na ovima prostorima, koje su patokrate , slične ovom kvartetu iz Ćirilice, nekoliko puta izazivale u prolom vijeku.

Stasala je nova generacija koja nije  zapamtila  poslednja stradanja. Ona postaje novi materijal za manipulaciju od strane starih kreatora ideologije Projekta Velikog Zla.

Dokle, bre, više?!

Sve dok većina normalnih građana ne dezinfekuje svoj socijalni ambijent od patoloških zagađivača, postoji opasnost da,što bi rekao Jovan, narod postane lud,  a da se nosioci geneze kolektivnog zla proglase za normalne.

Portal Analitika