Društvo

Crna Gora i Azerbejdžan potpisali Sporazum o saradnji u oblasti vanrednih situacija

Crna Gora i Azerbrjdžan potpisali su Sporazum o saradnji u oblasti vanrednih situacija, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić nakon sastanaka sa visokim zvaničnicima te države.
Crna Gora i Azerbejdžan potpisali Sporazum o saradnji u oblasti vanrednih situacija
Portal AnalitikaIzvor

“Zadovoljstvo mi je što sam bio u prilici da, tokom boravka u Bakuu, razgovaram sa uvaženim kolegama iz Vlade Republike Azerbejdžan o unapređenju saradnje naših zemalja, posebno u sferi ekonomije i turizma, kao i na polju bezbjednosti, koja je ključni preduslov za uspješno sprovođenje svih ostalih aktivnosti”, izjavio je Nuhodžić.

Složili su se, kako dodaje, da jedino zajedničkom saradnjom možemo dati doprinos iznalaženju održivih rješenja za izazove s kojima se suočavamo, kao što su migracije, organizovani kriminal i terorizam.

“Ukazao bih i na značaj učešća crnogorske delegacije na 5. Svjetskom forumu o interkulturnom dijalogu, ističući da crnogorska Vlada afirmiše duh poštovanja ljudskih prava, prije svega uvažavajući vrijednosti multinacionalne, multivjerske i multietničke tolerancije i suživota”, poručio je Nuhodžić.

Portal Analitika