Tenis

Vavrinka nastavio napad na Savjet i ATP

Švajcarski teniser Stan Vavrinka izrazio je nezadovoljstvo povom situacije u kojoj se nalazi svjetski tenis.
Vavrinka nastavio napad na Savjet i ATP
Sportski portali Izvor

Vavrinka je u svom pismu, koje je objavljeno u "The Times of London", govorio o "političkom haosu" i brojnim sukobima interesa.

"Primoran sam da izrazim svoje mišljenje o ovom žalosnom periodu u tenisu. Politika je zasijenila ono što se dešava na terenu. Ova epizoda u 'bijelom sportu' je mnoge igrače, kao i mene, zabrinula u kom smjeru se kreće tenis", piše Vavrinka.

Mnogo se dešava "iza scene" u tenisu, a da javnost ništa ne zna. Posljednji u nizu je slučaj Džastina Gimelstoba, kontroverzni Amerikanac sa velikim uticajem u svijetu tenisa, koji se povukao iz uloge predstavnika igrača u ATP.

Gimelstob je na američkom sudu proglašen krivim za “nasilan napad” na bivšeg prijatelja Renalda Keplana pred njegovom ženom i djetetom. Vavrinka je jasno rekao da Gimelstobu nije mjesto u tenisu, koji je blizak saradniku Novaku Đokoviću, koji je predsjednik Saveta igrača ATP.

"U našem sportu nema mjesta za ljude kao što je Gimelstob. Nedostatak odgovornosti od ljudi koji su bili uključeni u cijelu sagu je bio alarmantan. Ovo je situacija u kojoj tišina predstavlja saučesništvo", piše Vavrinka i dodaje:

"Mnogo igrača osjeća da u prethodnih nekoliko mjeseci nijesu predstavljani na pravi način. Saglasan sam sa njima".

Podsjećamo, Novak Đoković, prvi teniser svijeta i predsjednik Savjeta igrača, poslije ranog ispadanja sa Indijan Velsa i Majamija, rekao je da je mnogo stvari van terena uticalo na njegove partije na terenu.

Portal Analitika