Region

Vučić: Moja ideja o razgraničenju propala, to će nas skupo koštati

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je žaljenje zato što je njegova ideja o konačnom uspostavljanju kompromisne granice između Srba i Albanaca propala.
Vučić: Moja ideja o razgraničenju propala, to će nas skupo koštati
Beogradski medijiIzvor

Kako je naveo, ideja je propala jer je srpski narod mislio drugačije, a to će nas, uvjeren je, skupo koštati za dvije do tri decenije.

Najavio je da će 8. maja imati susret sa Mateom Salvinijem, da će 10. maja biti vojna parada u Nišu i da će posle toga Srbima sa Kosova i Metohije prenijeti ishod samita u Berlinu i svih razgovora po pitanju Kosova i Metohije.

Vučić je, odgovarajući na pitanje vezano za najavljeno donošenje odluke o kontramerama na prištinske takse i o izborima, kazao da svakog dana razmišlja o tome.

Prema njegovim riječima, vodila se žestoka kampanja protiv mogućnosti kompromisa razgraničenjem, kako iz dijela strane, tako i domaće javnosti, jer su željeli nezavisno Kosovo na celoj njenoj teritoriji.

"Svi koji su pravili nezavisno Kosovo, dok se govorilo o razgraničenju, pravili su se nevješti, jer nisu htjeli da kažu da su za cjelokupno Kosovo nezavisno od Srbije. Za to se zalaže Rada Trajković, isto kao i njemačka kancelarka Angela Merkel i svi ostali“, objasnio je Vučić.

Kazao je da se ne zalaže za nezavisno Kosovo u tim granicama, već za konačno uspostavljanje kompromisne granice Srba i Albanaca.

Portal Analitika