Svijet

Pompeo pozvao Moskvu da se ne miješa u sukobe u Venecueli

Američki državni sekretar Majk Pompeo ponovo je zatražio, u telefonskom razgovoru sa šefom ruske diplomatije Sergejom Lavrovom, da Rusija prekine da se miješa u sukube u Venecueli, a pošto mu je prethodno Lavrov poručio da će ako SAD nastave agresivne poteze protiv Venecuele, to imati strašne posljedice.
Pompeo pozvao Moskvu da se ne miješa u sukobe u Venecueli
RTSIzvor

Stejt department je saopštio da je Majk Pompeo prenio Sergeju Lavrovu da miješanje Rusije i Kube u sukobe u Venecueli može dovesti do destabilizacije situacije u toj zemlji i urušavanja odnosa između Vašingtona i Moskve, prenosi Rojters.

Kako je ranije prenio Tas, Lavrov je u telefonskom razgovoru s američkim državnim sekretarom upozorio da će ako SAD nastave agresivne poteze protiv Venecuele, to imati strašne posljedice.

"Kontinuirani agresivni koraci (SAD) imati najdramatičnije posljedice", navodi se u saopštenju ministarstva spoljnih poslova Rusije.

Lavrov je takođe miješanje SAD u unutrašnje poslove Venecuele osudio i kao kršenje međunarodnog prava i dodao da je neophodan dijalog svih političkih snaga u toj zemlji, naveo je Rojters.

Portal Analitika