Muzika

Čejnsmoukersi nastupaju na Egzitu

Nakon što su ovogodišnju impresivnu listu Egzit hedlajnera otvorili muzički giganti The Cure, na Petrovaradin stižu i najpopularnije svjetske zvijezde nove generacije, američki hit sastav Čejnsmoukers.
Čejnsmoukersi nastupaju na Egzitu
Portal AnalitikaIzvor

Njihova popularnost u posljednjih pet godina donijela im je deset milijardi Jutjub pregleda, 24 nagrade, uz čak 76 nominacija, od čega jednu Gremi, tri MTV i čak sedam Bilbord nagrada.

Sve to uspjeli su uz samo dva studijska albuma, kao i 34 singla, od čega je njih 19 dobilo i spot, čime ovaj hit duo uspjesima iza sebe ostavlja i zvijezde poput Lejdi Gage, Kelvina Harisa i drugih.

Osvojili su sve vodeće globalne muzičke top liste, kao i naslovnice najtiražnijih svjetskih medija, dok ih je Los Anđeles tajms nedavno predstavio kao najveće pop zvijezde Amerike.

Čejnsmoukersi se pridružuju programu ovogodišnjeg izdanja Egzit festivala, koji uz The Cure, predvode vodeće rokenrol, hip-hop i elektronske zvijezde današnjice, Greta Van Fleet, Carl Cox, Skepta, di-džej Snake, Paul Kalkbrener, Dimitri Vegas i Like Mike, Solomun, Amelie Lens, Boris Brejča i mnogi drugi.

Mnogi predviđaju da će treći album Čejnsmokersa, najavljen za ovu godinu, dodatno učvrstiti njihovu dominaciju na muzičkoj sceni, a sa ovim mišljenjem složan je i čuveni muzički kritičar Dragan Ambrozić.

- Čejnsmoukersi predstavljaju jedan od najvećih pop sastava koji se pojavio u posljednje vreme na globalnoj muzičkoj sceni. Brzina njihovog uspona na svjetski tron predstavlja poseban fenomen i prava je rijetkost u muzičkim krugovima. Ne izgleda kao da će uskoro otići sa njega – objasnio je on.

Ovogodišnje izdanje Egzita održaće se od 4. do 7. jula.

Portal Analitika