Zabava

Bila je najljepša žena Jugoslavije, evo šta radi danas

Bernarda Marovt je, nezvanično, bila proglašena najljepšom misicom Jugoslavije. Za njom su uzdisali svi, ali bila je nepromišljena.
Bila je najljepša žena Jugoslavije, evo šta radi danas
Portal AnalitikaIzvor

Bernarda Marovt, prelijepa Slovenka, izabrana je za mis Jugoslavije u Zagrebu 1982. Ipak, na izboru za najljepšu ženu sveta u Londonu diskreditovali su je zbog golišavih fotografija objavljenih u “Startu” što je za to vrijeme bilo sramno.

bernarda

Inače, taj godišnji kalendar za 1982. godinu magazina "Start", koji nam je u socijalizmu zamenjivao "Playboy", zbog Bernardinih slika prodat je u nevjerovatnih 350.000 primjeraka.

Ipak, tridesetak fotografa iz raznih djelova svijeta proglasili su je misicom fotogeničnosti i dodijelili joj titulu najfotogeničnije djevojke na svijetu. Proglašena je top modelom Italije i top modelom Evrope, a na vrhuncu karijere zarađivala je oko 2.500 evra dnevno.

bernarda-mavort

Danas ima 56. godina i dalje radi kao model i snima reklame. Već dugi niz godina u Sloveniji organizuje međunarodno takmičenje fotomodela, a otvorila je i manekensku školu za mlade. Često učestvuje u organizaciji modnih revija i događaja. Živi na relaciji Slovenija-Italija (Milano), gdje ima modnu agenciju.

Portal Analitika