Kultura

Međunarodna likovna kolonija na Cetinju

U okviru aktivnosti povodom predsjedavanja Crne Gore Jadransko-jonskom inicijativom, na Cetinju će u periodu od 29. aprila do 9. maja 2019. godine biti organizovana Međunarodna likovna kolonija na kojoj će učestvovati po jedan predstavnik devet zemalja članica Jadransko-jonske regije.
Međunarodna likovna kolonija na Cetinju
Portal AnalitikaIzvor

Tokom sedmodnevne kolonije u Biznis inkubatoru na Cetinju, umjetnici iz Albanije (Ardit Borići), Bosne i Hercegovine (Nelisa Baždar), Italije (Antonio Mazoti), Grčke (Spiridon Gelekas), Srbije (Gala Čaki), Slovenije (Lučka Šparovec), SjeverneMakedonije (Ivana Mojsovska), Hrvatske (Dominik Vuković) i Crne Gore (Milica Lakićević), kreiraće po jedan rad tehnikom ulje na platnu na temu Dijalogom do saradnje u Jadransko-jonskom regionu.

Izložba radova biće upriličena tokomzavršnog sastanka ministara vanjskih poslova zemalja članica Jadransko-jonske inicijative u Hotelu Splendid u Budvi, 8. maja 2019. godine s početkom u 12 sati.

Događaj realizuju Ministarstvo kulture i Ministarstvo vanjskih poslova u saradnji i partnerstvu sa Sekretarijatom Jadransko-jonske inicijative u cilju daljeg jačanja saradnje i razvoja savremene kulture u ovom regionu.
 

Portal Analitika