Fudbal

Fer plej potez godine: Igrači Lidsa pustili pogodak Aston Vili

Fudbaleri Lidsa akteri su jednog od najboljih sportskih poteza u 2019. godini, pošto su u meču 45. kola engleskog Čempionšipa protiv Aston Vile dopustili protivniku da im neometano postigne pogodak jer su oni nešto ranije stigli u vođstvo zanemarujući fer-plej.
Fer plej potez godine: Igrači Lidsa pustili pogodak Aston Vili
Sportski portali Izvor

Naime, u jednoj od najbitnijih utakmica ove sezone za Lids, protiv Aston Vile na svom Eland Roudu, rezultat je do 72. minuta bio 0:0, a onda je ekipa Lidsa na zaista ružan način stigla u vođstvo.

Jedan igrač gostujuće ekipe ostao je da leži na sredini terena, fudbaleri Aston Vile smatrali su da igra treba da se prekine i prestali su sa trčanjem, a to je iskoristio Klih koji je probio po lijevoj strani i, nakon što je čitava gostujuća ekipa ispala iz igre, postigao je pogodak.

Na terenu je odmah počelo naguravanje između igrača Lidsa i Aston Vile jer su gosti bili zgroženi načinom na koji je ekipa Marsela Bjelse stigla u vođstvo, a na kraju je sudija Atvel zbog udaranja protivnika u gužvi koja je nastala pokazao direktan crveni karton gostujućem igraču El-Gaziju

Rezultat na semaforu bio je 1:0 za Lids, ali nakon što je shvatio na koji način je njegova ekipa stigla u vođstvo, trener domaće ekipe naredio je svojim igračima da ne igraju odbranu i puste fudbalere Aston Vile da izjednače.

Iako je većina igrača stajala na terenu, nekoliko fudbalera Lidsa ipak se protivilo takvoj odluci i pokušali su da spriječe goste da postignu pogodak, ali su odustali od toga u posljednji trenutak i Adomah je neometano pogodio za 1:1.

U prvoj situaciji su domaći igrači postupili nesportski, ali svi oni i prije svega njihov trener, pokazali su nakon toga pravi sportski duh i napravili su jedan od najboljih fer-plej poteza u posljednje vrijeme.

Pogledajte video sa sažetkom utakmice- golovi su postignuti između 8:20 i 9:05 minuta. 

 

Portal Analitika