Abiznis

Privremeni objekti u Budvi ostaju do oktobra

 Budvanske diskoteke Maltez, Trokadero, Ambiente, Paris, Rafaelo i Majami, kao i privremeni objekti ispod Pošte ostaće još ovu sezonu, odnosno do 1. oktobra. To će, kako je Pobjedi kazao ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović, predložiti na kolegijumu u utorak, 30. aprila, a što će najvjerovatnije biti usvojeno
Privremeni objekti u Budvi ostaju do oktobra
Nova PobjedaIzvor

- Ušli smo u sezonu tako da mislim da priča o uklanjanju nije svrsishodna. Kada prikupimo sva mišljenja, na kolegijumu u utorak ću predložiti da svi otvoreni šankovi (diskoteke) ostanu još ovu sezonu, uz sve uslove koje smo im dali, a zbog istog odnosa prema svima to će važiti za kompletnu zonu ispod Pošte – rekao je Radulović i dodao da tu stoje već 30 godina i nije problem da ostanu do oktobra. 

Kazao je da je očekivao mnogo jasniji stav od opštine Budve. - Restriktivno smo nastupili prema privremenim objektima ne zbog toga što smo imali bilo što protiv bilo koga, već što smo smatrali da određeni vid ponude nije primjeren mjestu. Imajući u vidu da se u pojedinim opštinama mijenjala vlast, slušali smo disonantne tonove o njihovim potrebama prije ili kasnije, a uvijek uvažavajući mišljenje lokalnih uprava smo krenuli u izmjene programa privremnih objekata - istakao je Radulović i podsjetio da su do 10. avgusta prošle godine svi zainteresovani korisnici privremenih objekata mogli da traže nove lokacije. 

Dio njih to nije uradio, pa su im produžili rok u predsezoni i na osnovu toga napravili nacrt programa privremenih objekata, koji su proslijedili na mišljenje opštinama, Direktoratu za zaštitu životne sredine, Upravi za zaštitu kulturnih dobara i Morskom dobru. 

- Mišljenje smo dobili od većine opština, a iz Budve je bilo prilično paušalno, pa se još jednom pokušala ispolitizovati čisto tehnička stvar - kazao je Radulović i istakao da je bitno što su se i hotelijeri složili da privremeni objekti ostanu do oktobra, a potom će biti zamijenjeni promenadom od Avale do Zavale - kazao je Radulović.
 

Portal Analitika