Politika

Damjanović: Spriječiti da vlast u Kotoru preuzme DPS

Nezavisni poslanik Aleksandar Damjanovi pozvao je opozicione strane na državnom nivou, uključujući i Socijaldemokratsku partiju (SDP), da spriječe da vlast u Kotoru preuzme Demokratska partija socijalista (DPS).
Damjanović: Spriječiti da vlast u Kotoru preuzme DPS
MinaIzvor

Predsjednik Opštine Kotor, Vladimir Jokić smijenjen je sa funkcije, a za tu odluku glasali su i odbornici SDP-a, koja je na vlasti u toj opštini.

Damjanović je, na konferenciji za novinare, rekao da očekuje da opozicione partije na državnom nivou urade sve da ne dođe do nelegalne i nelegitimne smjene vlasti u Kotoru.

„Tamo su na vlasti partije koje su opozicija na državnom nivou. Očekujem odgovornost od svih partija, uključujući i SDP, da se spriječi da vlast u Kotoru preuzme DPS“, rekao je Damjanović na pitanje novinara da prokomentariše dešavanja u Kotoru i da li je SDP, glasanjem za smjenu Jokića, prekršio Sporazum o budućnosti.

On je naveo da je jedan od uslova Sporazuma da ne može biti izbora na lokalnom i državnom nivou bez definisanja uslova za slobodne i fer izbore.

„U ovoj situaciji izbori, koji bi eventualno bili raspisani u Kotoru, bili bi u ne fer i ne slobodnom ambijentu i zna se kakav bi bio njihov ishod. Očekujem odgovornost onih koji su opozicija na državnom nivou da ne dođe do smjene vlasti, odnosno da opozicija u Kotoru nastavi da obavlja vlast“, istakao je Damjanović.

On je rekao da ne bi špekulisao da li je prekršen Sporazum.

„To je pitanje za odbornike ili predstavnike partija onih odbornika koji su glasali za smjenu Jokića“, rekao je Damjanović.

Portal Analitika