Crna hronika

Svjedoci potvrdili da su isplaćeni u dolarima, Knežević kaže da ne poznaje Nikolića

Svjedoci Vladan Šarac i Luka Radonjić saopštili su danas u podgoričkom Višem sudu, na suđenju lideru PZP-a Nebojši Medojeviću i još jedanaest osoba za pranje novca, da su za anagažovanje u parlamentarnoj izbornoj kampanji DF-a 2016. isplaćeni u dolarima.
 Svjedoci potvrdili da su isplaćeni u dolarima, Knežević kaže da ne poznaje Nikolića
Portal Analitika, PobjedaIzvor

Svjedok Šarac koji je softver inžinjer kazao je da ne poznaje ljude iz DF-a i da je bio angažovan za izradu veb sajta za kampanju te partije.

I svjedok Radonjić ponovio je da je bio uključen u aktivnosti oko kampanje Demokratskog fronta.

 

Na današnjem suđenju saslušan je i poslanik DF-a Milan Knežević. On je svjedočio na okolnosti poznanstva sa Aronom Šavivom i odgovarao na pitanja specijalne tužiteljke Lidije Vukčević.

Ispričao je da se sa Šavivom sastao na kongresu na marginama Rusije, 7. ili 8. jula 2016. godine i da su tada dogovorili načelno priču oko kampanje.

- Shvatili smo da nemamo previše finansijskih sredstava, odnosno da imamo od 50.000 do 80.000 eura. Na kraju smo platili Šavivu 60.000 eura i to u 2017. godini jer smo bili u blokadi. Nakon toga smo imali sastanke i dogovoreno je da ja budem šef kampanje. Počeli smo terenski rad 1. avgusta. Izborni štab je bio u Kokotima u kući izvjesnog Vukčevića – kazao je Knežević.

Knežević je dodao i da ne poznaje Miomira Nikolića i ga je prvi put vidio u sudnici.

I svjedok Sreten Sošić koji je bio art direktor kampanje, ispričao je da je dolare koje je dobio zamijenio u eure. Kazao je da je saradnju sa Šavivom nastavio u okobru 2016. godine.

Advokati odbrane i optuženi Medojević prigovorili su iskazu ovog svjedoka.

-Ovaj svjedok potvrdio je moj iskaz da ne razumijem optužnicu i da Tužilaštvo optužuje politički subjekat – kazao je Medojević.

Specijalno državno tužilaštvo podiglo je u januaru optužnicu protiv Medojevića, Momira Nikolića i još deset članova njegove grupe, pod sumnjom da su prali novac tokom izborne kampanje uoči parlamentarnih izbora.

Optuženi su Gordan Konatar, Dejan Vujisić, Željko Šćepanović, Iva Pavlović, Petar Drašković, Luka Radunović, Vladimir Bulatović, Aleksandar Sekulić, Mladen i Nikola Jovanović. 

Portal Analitika