Rukomet

KAPISODA: Kadetkinje pokazale pravi pristup i odnos prema državnom grbu

Srebrna medalja ženske kadetske reprezentacije na Mediteranskom prvenstvu u Budvi potvrda je potencijala te generacije, kazao je prvi čovjek Rukometnog saveza Petar Kapisoda.
Foto: Stefan Ivanović/RSCG
Foto: Stefan Ivanović/RSCG
Portal AnalitikaIzvor

On je kazao da su kadetkinje u Budvi pokazale pravi pristup i odnos prema državnom grbu. Prema njegovim riječima, rezultat iz Budve uvertira je za Evropsko prvenstvo, koje je na programu u avgustu u Sloveniji.

- Francuska je, kao i u konkurenciji kadeta, bila nepremostiva prepreka i poraz u finalu nije pokvario generalni utisak. Medalja je upotpunila zadovoljstvo svih nas, jer smo po ocjenama svih učesnika bili odlični domaćini - rekao je Kapisoda na konferenciji za novinare.

On je kazao da se Rukometni savez potvrdio da je organizaciono i u svakom pogledu spreman za domaćinstvo i organizaciju velikih takmičenja.

- Srebrne medalje kadeta i kadetkinja na prvenstvima mediterana, kao i odlična EHF sedimca seniora, koji su srušili svjetskog i olimpijskog šampiona, je na zadovoljstvo svih nas - rekao je Kapisoda.

Trener Gabrijela Markoč kazala je da je šampionat bio izuzetno značajan za njenu selekciju, ne samo s aspekta rezultata, već zbog prilike da odigraju što više utakmica i što spremnije dočekaju start Evropskog prvenstva.

- Da nije bilo Mediteranskog prvenstva, prošle i ove godine, ova generacija bi otišla na Evropsko prvenstvo bez provjere i zvaničnog meča. Nije nam prioritet bio rezultat, zadovoljna sam samo nekim segmentima igre, ali smo još daleko od očekivanog - kazala je Markoč.

Ona je naglasila da nije realno biti u rangu Francuske i Rusije, ali da tokom meča njenim igračicama to uspijeva samo zbog svog karaktera.

- Želimo da radimo, da pokažemo da i sa ovako malom bazom možemo da se nosimo sa evropskim velesilama - kazala je Markoč.

Golmanka Jovana Kadović kazala je da je tokom šampionata bilo uspona i padova, ali da je ekipa sve uradila da ostvari što bolji rezultat.

- Bilo je mnogo značajno prvenstvo, ne samo zbog rezultata, već zbog igranja kprotiv kvalitetnih rivala. U finalu, većim dijelom utakmice pokazali smo da možemo da se borimo i igramo protiv najboljih. Imamo veliko srce - rekla je Kadović.

Crnogorske kadetkinje nastup na šampionatu završile su sa četiri pobjede i dva poraza, oba od Francuske.

Portal Analitika