Politika

Odgođen protest zakazan za 9. maj jer DF planira svoje aktivnosti

Sastanak lidera opozicije i predstavnika pokreta ,, Odupri se“ završen je kasno sinoć bez zajedničkog stava o dešavanjima u Kotoru, ali je nakon višečasovnog vijećanja postignut dogovor o odgađanju protesta koji su bili zakazani za 9. maj, saznaje Pobjeda.
Odgođen protest zakazan za 9. maj jer DF planira svoje aktivnosti
Nenad Zečević- Đurđica Ćorić
Nenad Zečević- Đurđica ĆorićAutor
Nova PobjedaIzvor

Iako je sastanak završen oko 21 sat, zajedničko saopštenje iz SNP-a je medijima poslato čitava dva i po sata kasnije, a prema saznanjima našeg lista, razlog je veoma dugo usaglašavanje formulacija u tekstu.

U šturom saopštenju iz SNP-a navodi se da je džentlmenski dogovoreno, na prijedlog DF a, da se otkaže mirni protest koji je zakazan za deveti maj, na dan izricanja presude optuženima u aferi „državni udar“. Tog dana će DF imati ,,svoje odvojene aktivnosti“.

Za sada nije poznato koje su aktivnosti planirali u vrhu Fronta.

- S druge strane, pokret „Odupri se“ će donijeti odluku i obavijestiti javnost o terminu održavanja novog protesta. Zajednička ocjena i zaključak učesnika sastanka je da se protesti, koji traju nedjeljama, moraju osnažiti. Zajedničkim akcijama podstaći ćemo narod da se još energičnije odupre. Očito je da je došlo vrijeme za promjene u Crnoj Gori i one su neminovne, tako da je jedinstven zaključak učesnika sastanka da se mora maksimalno koordinirati svaka dalja aktivnost, navodi se u saopštenju iz SNP-a.

U saopštenju nije bilo riječi o dešavanjima u Kotoru, a prema saznanjima Pobjede, taj dio je izostavljen zbog različitih stavova SDP-a i Demokrata.

Na sastanku, prema tvrdnjama izvora Pobjede, nije postignuta saglasnost između predsjednika SDP-a Ranka Krivokapića i Demokrata Alekse Bečića oko referendumskog pitanja za Luku Kotor.

(opširnije u Pobjedi) 
 

Portal Analitika