Društvo

Zvanično ukinuta Uprava za zbrinjavanje izbjeglica

Vlada Crne Gore konstatovala je prestanak mandata Željku Šofrancu, direktoru Uprave za zbrinjavanje izbjeglica, zbog ukidanja ovog organa uprave.
Zvanično ukinuta Uprava za zbrinjavanje izbjeglica
Portal AnalitikaIzvor

U obrazloženju, ministar rada i socijalnog staranja, je naveo da je Šofrancu prestao mandat na osnovu  Zakona o državnim službenicima i namještenicima i Uredbe o organizaciji i načinu rada državne uprave, podnio je Vladi Crne Gore predlog da Željku Šofrancu, direktoru Uprave za

Naime, članom 65 stav 1 Uredbe o organizaciji i načinu rada državne uprave, ukinuta Uprava za zbrinjavanje izbjeglica, organ u sastavu Ministarstva rada i socijalnog staranja, a vršenje poslova koje je navedena Uprava obavljala prešli su u nadležnost Ministarstva unutrašnjih poslova.

Podsjetimo, Vlada je od januara ukinula ukupno šest organa.

Novu organizaciju čini 29 organa  i 17 ministarstava, umjesto dosadašnjih 35 organa i 17 ministarstva. Na ovaj način se broj organa smanjuje za šest.

 Uprava policije je samostalni organ, nad kojim nadzor vrši MUP.  Spaja se lučka Kapetanija i Uprava pomorske sigurnosti u jedan samostalni organ.

 Zavod za intelektualnu svojinu se ukida i biće dio Ministarstva ekonomije.

 Uprava za inspekcijske poslove biće samostalni organ nad kojim nadzor vrši Vlada preko Ministarstva javne uprave.

Agencija za duvan se ukida i prelazi u resor Ministarstva finansija. Uprava za sprječavanje pranja novca i finansiranje terorizma se ukida i postaje dio Uprave policije.

Uprava za zbrinjavanje izbjeglica se ukida i biće dio MUP-a. Uprava za javne nabavke se ukida i biće dio Ministarstva finansija.

 

Portal Analitika