Ratko Drašković 27. aprila za svjetsku titulu

Crnogorski profesionalni bokser, Nikšićanin Ratko Drašković boriće se 27. aprila u Augzburgu za titulu profesionalnog prvaka svijeta u superteškoj kategoriji, u verziji WBU, saopšteno je iz njegovog štaba.
Ratko Drašković 27. aprila za svjetsku titulu
MinaIzvor

Protivnik u borbi za pojas biće mu Britanac Deni Vilijams, koji je kao profesionalac ostvario 53 pobjede i 26 poraza. 

Draškoviću će meč u Auzburgu biti 50. na profesionalnom ringu, na kojem je ostvario 35 pobjeda, 12 poraza, a dva puta je boksovao neriješeno. 

On je profesionalnu karijeru počeo 1991. godine, a predhodne tri godine zabilježio je pet uzastopnih pobjeda. 

Drašković, koji je u februaru napunio 53 godine, prije nešto više od godinu osvojio je WBU titulu u Hanoveru, ali mu je WBU komisija oduzela jer je nije branio u predviđenom roku. 

Meč je planiran da traje 12 rundi.

Vilijams i Drašković bili su rivali i prije 15 godina, kada je britanski bokser ostvario pobjedu. On je samo tri mjeseca kasnije nokautirao legendarnog Majka Tajsona, nakon čega je u meču za jednu od najprestižnijih svjetskih titula poražen od Vitalija Klička.

"Dobro sam se pripremao za ovaj meč, koji je već odavno trebao da se desi, ali iz više razloga često je odlagan. Daću sve od sebe da pred kraj svoje karijere pobijedim borca koji me je spriječio da dođem u sami vrh svjetskog boksa. Drago mi je da se i dalje bori i da imam priliku da mu se revanširam. Hvala mom strucnom stabu i prijateljima koji sponzorišu moju karijeru koja traje za nevjerovati 38 godina. Bez obzira na ishod meca, u skorije vrijeme ću odboksovati posljednji svoj meč", rekao je Drašković.
 

Portal Analitika